Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İTFAİYE, AMBULANS VE ÇÖP ARACININ GİRMEKTE ZORLANDIĞI SOKAKLARDA CAN GÜVENLİĞİ YOK…

Çekmeköy gibi yeni yapılanmış

Çekmeköy gibi yeni yapılanmış bir ilçenin özellikle merkez 5 mahallesinde sokak ve kaldırımların park etmiş araçların işgali altında kalması vatandaşın can güvenliğini tehdit edici boyuta ulaşmış durumda. Özellikle akşam saatlerinde itfaiye, ambulans ve de çöp aracının dahi girmesinin mümkün olmadığı bir çok sokak ve caddede vatandaşın yürümesine bile imkan yok. Boydan boya dikine park etmiş araçların yanı sıra kaldırımları aylardır işgal eden tekneler bile görmek mümkün…  

Artan nüfus ve araç sayısına bağlı olarak her geçen gün daha da büyüyen otopark sıkıntısının bir sonucu park etmiş araçların işgali altındaki kaldırımlar, her kentin başlıca sorunu olmaya devam ediyor. Megakent İstanbul’un hemen her sokağında görmeye alışkın olduğumuz bu gibi durumların yeni yapılaşma bölgesi Çekmeköy’de de sıkça görülmesi problemin iyice raydan çıktığını gözler önüne seriyor. Deprem korkusu ile bir kez daha gündeme gelen araç işgali altındaki geçilmez sokaklar, bırakın itfaiye ve ambulans geçişlerine yayalara bile izin veremez durumda.

Sağlı, sollu kaldırımlara dikine park etmiş araçlar yüzünden sokaklarda yürümek zorunda kalan vatandaşın can güvenliği büyük tehlike altında. Çekmeköy’ün Hamidiye, Merkez, Mehmet Akif, Çamlık ve Mimar Sinan gibi merkez 5 mahallede büyük sorun teşkil eden işgal altındaki kaldırımlarda öyle ki aylardır yerinde sabit duran tekneler bile var. Konuyla ilgili olarak belediyeye ve muhtarlıklara çok sayıda başvuru yaptığını ifade eden bir çok vatandaş, yerel yöneticilerin bu duruma bir çare bulmasını istiyor.

Otoparksız binaların yapımına izin veren bir sistemin şimdi en azından vatandaşın can güvenliği için kaldırımları bir an evvel güvenli hale getirmek zorunda olduğunu kaydeden Çekmeköylü vatandaşlar, “Kaldırımlar otopark olmaktan kurtarılmalı. Bunun için kaldırımlara yüksek dubalar konulmalı. Binalarının önüne araç park etmek zorunda olan apartmanların da varsa bahçe duvarları yıkılmak kaydı ile yeni otopark alanları üretilmeli” diyor.

Kaldırımların araç sahipleri tarafından çekilen sarı çizgiler  ya da çakılan kilitli kazıklar ile adeta parsellendiği bir çok sokakta özellikle akşam saatlerinde sokaklar tamamen geçilmez oluyor. Çekmeköy Belediyesi’nin çöp araçları bile gece saatlerinde park etmiş araçlar yüzünden bazı sokaklara girip çöpleri toplayamıyor.

Reklamı Geç