Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İTO 26. MESLEK KOMİTESİ İÇİN ÖNEMLİ ADAYLAR YARIŞACAK..

İstanbul Ticaret Odası Meslek

İstanbul Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimleri 9 Nisan Pazartesi günü yapılacak. Bu dönem İTO 26. Meslek Komitesi seçimleri için önemli adaylar yarışacak.

İTO 26. Meslek Komitesi gerek Trafik Müşavirleri gerekse oto kiralama sektörünün oluşturduğu önemli bir meslek komitesidir. Bu komiteyi temsil eden sektör temsilcileri için geride bıraktığımız 2017 yılı ve 2018 yılının ilk çeyreği oldukça hareketli geçiyor. Sektörde yaşanan gelişmeler, çıkan yeni kanun ve yönetmelikler, görev ve hizmet alanı değişiklikleri gibi bir çok konu özellikle adayların en önemli konuları. Öyle ki bu konular gerek araç sahipleri ve araç kiralamak isteyenler için gerekse Trafik Müşavirleri için önemli. Sektörde yaşanan anlık tüm gelişmelerde kendisine bilgi danıştığımız ve bu seçimlerde kulislerde adı sıkça anılan Lider Trafik Müşavirliği ve HLS Filo Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halis Görken ile yaklaşan seçimler konusunda sohbet ettik.

YEREL GAZETE: Halis Bey yaklaşan seçimler öncesi sektörünüzde de hayli hareketli gelişmeler yaşanıyor. Son olarak TBMM tarafından onaylanan ‘Hurda Yasası’ bunlardan biri. Bu gelişme ile başlayalım isterseniz.

Halis Görken: Evet şirketlerimden Lider Trafik Müşavirliği için oldukça önemli bir gelişme. Uzun zamandır beklediğimiz, bir sonuca varması gereken, gerek sektörümüz gerekse hurda araç sahipleri için önemli bir konuydu. 2019 yılı sonuna kadar olmak üzere 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonları trafikten sildirirse ve bu trafikten sildirdiği aracını imha merkezlerine teslim ederse, bu şartla ihraç edilen veya imha edilen bu araç karşılığında yeni alacağı aynı cinsten araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getirildi. Bizde Lider Trafik olarak bu konuda tüm birimlerimiz ile hurda araç sahiplerine hizmet sunuyoruz. Hurda araçlarını nakit alıyoruz ve hurda araçları ülke ekonomisine kazandırıyoruz.

YEREL GAZETE: İTO seçimlerde meslek komiteniz 26. meslek komitesi olarak geçiyor.  Bu komitede hangi hizmet alanları ile yer alıyorsunuz?

Halis Görken: 26.Meslek komitesi trafik müşavirleri ve oto kiralama sektörünün karması durumunda bir meslek komitesidir. Şahsım açıkçası gerek HLS Filo markamız ile oto kiralama sektörünü temsilen, hem de Lider Trafik Müşavirliği markamız ile trafik müşavirlerini temsilen seçim günü 9 nolu salon, 64 nolu sandıkta oy kullanacağım. Seçim günü üyesi bulunduğum TOKKDER Derneği ile bende yarışta varım. HLS Filo markamız ile TOKKDER listesini destekliyor olacağız.

YEREL GAZETE: Seçimler öncesi Meslek Komiteleri hayli hareketli. Adınızın da komite için anıldığı bu süreçte siz ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Halis Görken: Komite seçimleri 9 Nisan’da. Bu süreç öncesi gerçekten tüm komitelerde olduğu gibi bizim sektörümüzün temsil edildiği meslek komitesinde de hareketli günler, hatta dakikalar yaşanıyor diyebiliriz. Sektörümüzde hizmet sunan kurum ziyaretleri, yine sektörümüzün adil kişilerinin ziyaretleri bu dönemde yoğun olarak yaşanıyor. Bu arada siz değerli basın mensupları da süreci yakinen takip ediyor. Onlarla gerçekleştirdiğimiz sohbetler de bu dönemde diğer zamanlara nazaran daha yoğun. Daha sık görüşüyoruz.

Bu süreç tamamen beni bu komiteye layık gören meslektaşlarımızdan kaynaklı gelişiyor. Adımı bende bir çok yerde okuyorum. Tebrik mesajları alıyor, sürekli dostlarımız tarafından aranıyorum. Açıkçası tamamen kendiliğinden gelişen bir süreç yaşıyorum. “Halis GÖRKEN” ismi sektörümüzde değerli bir markanın yaratıcısıdır. Bu da sürecin doğal olarak yaşanmasını sağlıyor. Bizler işimizi düzgün, kural ve kanunlara bağlı ve müşteri memnuniyeti odaklı yerine getiren iş adamlarıyız. Özellikle sektörümüzde teknolojiyi en iyi kullanan, sektörel projeler geliştiren markalarım benim en büyük sevdamdır. Lider Trafik Müşavirliği ve HLS Filo markalarımız sektörüne yön veren markalardır. Sevdamı meslek edindiğim için başarı da kendiliğinden gelmektedir.

Seçim sürecinde ziyaretimize gelen, adaylığını açıklayarak destek isteyen, adaylık süreci konusunda danışmanlık talep eden herkese bu süreçte elimden geldiğince destek oluyor, onları seve seve ağırlıyorum. Tekrarlamak gerekirse Adımın hizmet verdiğim sektörün İstanbul Ticaret Odası’nda en üst düzeyde temsil edildiği komitelerde aday olarak gösterilmesi, üstelik bunun sektörümüzün duayenleri tarafından dile getirilmesi şahsım adına büyük bir onur ve mutluluk verici elbet ancak ben henüz adayım demedim. Tarafımca açıklanan bir adaylık süreci yok. Ancak seçim takvimini ve komite adaylarını yakinen takip ediyorum.

YEREL GAZETE: eki aday olmamanız durumunda Halis GÖRKEN kimi destekler? Adaylarda aradığınız en önemli kriter nedir?

Halis Görken: Seçim sektörümüzün İTO’da en üst düzeyde temsil edildiği yer yani komite seçimleri. Bu komiteye seçtiğimiz meslektaşlarımızın en asli görevleri meslek gruplarına ve bu meslek grubunda ter akıtan meslektaşlarının sorunlarına çözüm bulmak, var olan hizmetlerin kollarını ve hizmet alanlarını geniş tutmak ve sektörümüzü geliştirmektir. Sektörümüzde yoğun gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin sektörümüz ve araç sahiplerinin avantajına olmasını sağlamaktır. Daima söylediğim gibi bana göre doğru olan; doğru zamanda, doğru kişilerin, doğru görevleri üstlenmesidir. Her sektörün olduğu gibi bizim sektörümüzün de ihtiyaçları ve çözümlenmesi gereken sorunları var. Adayların sektörümüzün bugün ki ihtiyaçlarını doğru tespit etmiş ve bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik doğru proje ve çalışmalar hazırlamış olması gereklidir. Bunu sağlayan her meslektaşıma seve seve oyumu verir, desteğimi sunarım. Bulunduğum derneklerin en büyük destekçisiyim. Listelerini destekliyorum. Sonuçta sektörümüze en iyi hizmeti sunan adayları listelerine ekleyeceklerinden en ufak kuşkum yok. Özellikle üyesi bulunduğum TOKKDER bu konuda oldukça profesyonel bir yapıya sahip. HLS Filo markamız ile derneğimizi destekliyoruz.

YEREL GAZETE: Halis Bey hangi markalarınız ile sektöre hizmet sunuyorsunuz?

Halis Görken: Lider Trafik Müşavirliği asli markamız ve şirketimiz. Bu sene sektörde 21. yılımızı geride bırakacağız inşallah. Lider Trafik markası dışında, Araç Değer Kaybı alanında ADK – Araç Değer Kaybı Online ve araç kiralama sektöründe HLS Filo markaları ile hizmet sunmaktayız. Bunun dışında farklı sektörlerde de farklı yatırım ve projelerim de mevcut ancak bunlar otomotiv sektörü dışında kaldığı için konumuz ile alakalı olmadığını düşünüyorum. İnşallah onlarla ilgili de ileri ki süreçte sohbet eder, çalışmalarımızı sizlere aktarırız.

YERELG AZETE: Halis Bey tekrar sohbet ricamızı kırmadığınız ve bizleri bu güzel çalışma ortamınızda ağırladığınız için teşekkür ederiz. Son olarak okurlarımız ve İTO seçimlerini yakinen takip edenlere yönelik diyeceğiniz bir şeyler var mı acaba?

Halis Görken: Her şeyden önce hayırlı bir seçim süreci dilerim. Hak eden arkadaşlarımızın hak ettiği makamlarda olması bizleri mutlu eder. Ben seçim sürecimizi İstanbul iş dünyasına yakışır titizlikle, adil ve dürüstçe, tam bir uyum içerisinde gerçekleşmesini temenni ederim. Bu anlamda tüm komite ve organlara adaylığını açıklayan herkese başarılar dilerim. Ayrıca sizlere de bu röportaj aracılığı ile şahsıma söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu röportaj aracılığı ile tüm İTO delegelerini meslek gruplarına sahip çıkmaya 9 Nisan Pazartesi günü saat 08.30 / 17.00 arası CNREXPO Fuar Merkezi’ne bekliyorum.

Reklamı Geç