Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER, İSTANBUL YEREL BASINIYLA BULUŞTU..

İstanbul’da yayın yapan yerel

İstanbul’da yayın yapan yerel basın temsilcileriyle buluşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendilerine yer vermeyen ulusal medyaya yüklenerek; “Havuz medyanın fırdöndülerine üzülüyorum her devrin adamı olmak kolay iş değil” dedi. Kendisinin yerel basına vefa borcu olduğunu dile getiren Akşener; “Bakın şimdi ben sizlerle bir araya geldim diye öbürleri de aynı toplantıları yapacaklar. Hiç merak etmeyin söz veriyorum bizim iktidarımızda basın ilan kurumu silbaştan yeniden düzenlenecek” dedi.

Partisinin İstanbul il başkanlığınca Bakırköy’de düzenlenen kahvaltılı programda İstanbul yerel basınıyla buluşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul genelindeki tüm ilçelerden yerel basın temsilcilerinin katıldığı buluşmada soruları da yanıtlayan Akşener; “Yerel basının önemini bilen bir kişi olduğumu bir çoğunuz iyi biliyor. Ben de sizler gibi sokaktan gelen bir kişiyim ve tabanda sizlerle birlikte kapı kapı çalışmalar yapmış bir siyasetçiyim. Tüm zorluklara rağmen görevinizi yapıyorsunuz ve halkı haberdar ediyorsunuz” dedi.

İyi Parti iktidarında yerel basının sorunlarını çözmeye yönelik düşüncelerini de aktaran Meral Akşener; “Siz yerel basın emekçilerine vefa borcum var. 1997’li yıllarda bakanlık yaptığım hükümete ulusal basının karartma operasyonu yaptığı günlerde siz yerel basınla tanıştık ve o günkü krizi sizlerle birlikte aştık. Onun için sizlere vefa borcum var ve İyi Parti iktidarında sizlerin sorunlarını çözmek için bugünden söz veriyorum. Hiç merak etmeyin basın ilan kurumu bizim iktidarımızda silbaştan düzenlenecek. Bugüne kadar sizlere çeşitli sözler verildiğini ve bu sözlerin iktidar olunduktan sonra unutulduğunu da iyi biliyorum. Şimdi ben sizlerle buluştum diye diğerleri de aynı programları düzenleyecek” şeklinde konuştu.

Partisinin çalışmalarına ve ülke meselelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Akşener; “Henüz 5.5 aylık bir parti olmamıza rağmen Türkiye genelindeki 81 ilde ve ilçelerde örgütlenmemizi tamamlayıp kongrelerimizi bitirdik. Bu büyük bir başarı. Dün Batman’daydım. Batman il başkanımız Batman doğumlu, Diyarbakır il başkanımız Diyarbakır doğumlu ve Siirt il başkanımız Siirt doğumlu bu da ayrı bir güzellik ve Türkiye’nin geleceği adına önemli bir gelişme” dedi.

Hakkındaki çeşitli iddialara ilişkin bir soruya yanıt veren Akşener, “Siz malum yapı dediniz ben daha açık söyleyeyim. Beni ve arkadaşlarımı başından itibaren FETÖ’cülükle suçladılar. Kim suçladı? Troller suçladı. Sayın Erdoğan ve yetkili bakanlarının ağzından, Meral Akşener FETÖ’cü diye? duydunuz mu? Hayır duymadınız. Bunun anlamı şu. Eğer bu ülkeyi yönetiyorsanız ve biri için FETÖ’cü derseniz gereğini yapmak zorunda kalırsınız. Benim dokunulmazlığım yok. Elinde bilgisi, belgesi, bu konuda delili olan varsa gidip savcılarla görüşmüyorsa iftiracıdır, korkaktır, şerefsizdir” şeklinde konuştu.

Seçim güvenliği, adalet tartışmaları, ekonomi ve dışı politika konularına ilişkin soruları da yanıtlayan Akşener açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Adaletin can çekiştiği bir ülkede elbette ciddi endişeler yaşanıyor. Seçim güvenliği ve sandıkların korunması hususunda vatandaşımız rahat olsun. Sandık güvenliği bizim için namus meselesidir ve sonuna kadar sahip çıkacağız. İnşaata dayalı ekonomi buraya kadar. İçerisinde üretim, sanayi, ticaret, tarım ve teknolojinin olmadığı ekonomi modeli başarıya ulaşamaz. Liyakat sisteminin hakim olacağı İyi Parti iktidarında hukukun üstünlüğü ile güveni yeniden tesis ederek ekonomiyi düzlüğe çıkaracağız. Esnaf, memur, işçi, çiftçi, genç, yaşlı herkesin cebine dokunan bir sistem kuracağız.

Milyarlarca lira borçla yapılan yollar ve köprülerden Deli Dumrul’un geçenden de geçmeyenden de 5 akçe alması misali kabul edilemez. Köprüleri, yolları, şehir hastanelerini ve hava limanlarını insanımızın geleceğini ipotek altına alarak değil, kendi öz kaynaklarımızla yapacağız. Kanal İstanbul projesini ben hala anlayabilmiş değilim. Çevresel katliam olacak ve İstanbullu kokudan yaşayamaz hale gelecek. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile insanımız her geçen gün borçlandırılıyor. Eğitimi vasıflı hale getireceğiz. İyi Parti tüzüğüne 2 dönem kuralı koyduk. Benim şahsen milletvekili olma gibi bir emelim hiç olmadı ve olmayacak. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Allah şahit hiç korkum yok. Çünkü, ülkeme ve milletime güveniyorum ve inanıyorum.”

Reklamı Geç