Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ PARTİ ÜMRANİYE’DE ESNAFIN NABZINI ESNAF KOOPERATİFİ’NDE TUTTU..

İstanbul’un tüm ilçelerinde yoğunlaştırılmış

İstanbul’un tüm ilçelerinde yoğunlaştırılmış esnaf ziyaretleri yapan İYİ Parti, Ümraniye’de de bir dizi esnaf ziyaretleri yaptı. İYİ Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta’nın da katıldığı saha çalışmaları kapsamında Ümraniye teşkilatı, tam kadro saha taraması yaptı. Esnaf ziyaretlerinin merkezinde ise Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız’a yapılan ziyaret vardı. Esnafın nabzı esnaf kooperatifinde tutuldu.

Ziyarete İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, Kurucular Kurulu Üyesi Berat Yılmazel, İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Demet Tekdemir, Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Hamamcı, Kenan Katmer, Osman Budak, Emine Yüksel ve Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Üyeleri Mustafa Fettahoğlu ile Kamil Gül katıldılar. Ziyarette konuşan İYİ Parti’li Erhan Usta, “Öncelikle esnaf temsilcilerini dinliyoruz. Esnaflarımızın sorunları neler. Pandemi döneminde esnaflarımız ne tür sıkıntılarla karşı karşıya onları öğrenelim ve meclise taşıyalım” dedi.

Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız; “Esnaflarımız zaten zor dönemlerden geçiyordu. Pandemi ile birlikte daha da zor duruma düştüler. Esnaflarımız aldıkları kredileri pandemi dolayısıyla devletimiz erteledi. 1,5 yıldır krediler erteleniyor. Biz ertelenen bu kredilerin kredi ödemelerinin sonuna eklenmesini istedik ama maalesef bunu kabul ettiremedik. Böyle olunca da bir örnek vereyim 14.000 TL ödemesi gereken bir esnafımız şimdi 21.000 TL ödeyecek. Zaten 14.000 TL’yi ödeyemiyordu, şimdi 21.000 TL’yi nasıl ödeyecek. Devletimiz bu ödemelerle ilgili bir iyileştirme yapmazsa hem esnaflarımız batar hem de İstanbul’da 50 tane kefalet kooperatifi var inanın yarısı batar. Bizim kuruluşumuz Avrupa’da birinci seçildi. Kredi kooperatifleri sistemi çok güzel bir sistem. Devletimiz kişiler adına bankaya faizin yarısını ödüyor. Bankalar da şu an faiz % 19 bizde ise yarısı % 9.5. Bu hep böyle olmuştur, Merkez bankası faizi kaç ise bizlerde onun yarısı olmuştur. Burada Halk Bankası’nın hiçbir riski yok. Esnaf kredisini ödeyemezse banka bizden bu parayı alıyor” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta, “Sizlerden aldığımız bilgileri genel merkezimize iletiyoruz. Arkadaşlarımız bunların çalışmasını yapıp meclise önerge olarak veriyor. Ben bütçe komisyonundayım. Esnaflarımızın ne kadar zorda olduğunu biliyorum. Bende bir esnaf çocuğuyum” dedi.

Reklamı Geç