Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İZCİLER 30 AĞUSTOS ZAFERİNİ ANMAK İÇİN YÜRÜDÜ..

Türk milletini 30 Ağustos

Türk milletini 30 Ağustos zaferine ulaştıran Büyük Taarruz yürüyüşünü ezberin ötesine geçerek deneyimlemek isteyen izciler, yıllar sonra aynı coşku ve heyecanı yaşadılar. Afyonkarahisar’da düzenlenen zafer yürüyüşüne Ataşehir Belediyesi Ata İzci Grubu izcileri ve liderleri de katıldı.

Trakya İzciler Birliği federasyonunun düzenlediği Atatürk’ün Yolu Zafer Yürüyüşünde; İstanbul, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, Lüleburgaz, Sakarya, Samsun, İzmir ve Ankara’dan gelen izci dernekleri bir araya geldi. Ataşehirli izciler ve izci liderleri 25 Ağustos sabah 07.00’de Ataşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla yola çıktılar. Öğle saatlerinde Afyon’a ulaşılırken burada diğer illerden gelen izcilerle birlikte şehitlik gezilerine başlandı. İlk olarak Çiğili Şehitliği, sonrasında ise Büyük Taarruz Şehitliği ziyaret edildi. Ardından da izci ve izci liderleri Afyon’un Şuhut ilçesinde korteje katılarak izci marşı ve şarkıları eşliğinde Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler.

96 yıl önce 26 Ağustos gece yarısı başlayan Büyük Taarruz Yürüyüşünü anmak ve hatırlamak için bando marşları eşliğinde Çakıröz köyünden yürüyüşe geçen izciler, sabah gün ağarırken bataryaların ilk ateşlendiği, Mehmetçiğin Mustafa Kemal önderliğinde taarruza kalktığı alana vardılar. İzciler, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’de yıllar sonra aynı heyecanı paylaştılar.

Ataşehirli İzciler Eylül ayını bekliyor

Ataşehir Belediyesi ve Boğaziçi İzciler Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik izcilik çalışmaları Eylül ayında başlayacak. Hafta sonları bazen doğanın içinde, bazen İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi’nde düzenlenecek çalışmalarda öğrencilere; izciliğin ruhu ve felsefesi, insan ve hayvanlara saygı, çevre bilinci öğretilecek.

Reklamı Geç