Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İZMİR SATILIK DAİRE İLANLARI, SATILIK EVLER NE KADARDAN BAŞLIYOR?..

Türkiye’nin batısında bulunan İzmir,

Türkiye’nin batısında bulunan İzmir, Ege denizi kıyısında yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 4 milyon 320 bin 519 nüfus yoğunluğuna sahiptir.

İzmir’in; Buca, Karabağlar, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Torbalı, Menemen, Gaziemir, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Menderes, Tire, Balçova, Urla, Narlıdere, Dikili, Kiraz, Seferihisar, Çeşme, Bayındır, Selçuk, Foça, Güzelbahçe, Kınık, Beydağ ve Karaburun olmak üzere toplam 30 ilçesi bulunmaktadır. İzmir Körfezi çevresinde yer alan şehir, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı emlak yatırımcılarının favorisi olmayı başarır. Herkesin bütçesine uygun satılık ev bulabileceği İzmir’de, fiyatlar semte göre farklılık göstermektedir. Peki, İzmir satılık ev fiyatları ne kadar? İzmir’de satılık ev fiyatları son bir ayda ne kadar arttı? İzmir’in konutta kazandıran ilçesi hangisidir? İzmir’in en kalabalık ilçesinde satılık ev fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte İzmir’den ev satın almak isteyenlerin bilmesi gereken önemli bilgiler…

İzmir’de satılık ev fiyatları son bir ayda yüzde 1.16 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre İzmir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.16 artış gösterdi. İzmir şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 57 TL olurken, geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanmaktadır. İzmir’de ortalama yüz metrekare satılık ev fiyatları minimum 229 bin 299 TL iken, bu fiyatların maksimum 382 bin 165 TL olduğu görülmektedir. Buna göre, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmir şehrinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 305 bin 732 TL oldu.

İzmir’in konutta kazandıran ilçesi: Bergama

Bergama 103 bin 185 nüfus yoğunluğuyla İzmir’in en kalabalık 13. ilçesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre Bergama satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2.12 artış gösterdi. Bergama ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.901 TL olurken, geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bergama ilçesinde ortalama yüz metrekare minimum satılık ev fiyatları 142 bin 568 TL iken, maksimum fiyatların 237 bin 613 TL olduğu hesaplanmaktadır. Tüm bu veriler doğrultusunda, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Bergama ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 190 bin 90 TL olarak bilinmektedir.

İzmir’in en kalabalık ilçesinde satılık ev fiyatları ne kadardan başlıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 yılı verilerine göre Buca, 499 bin 325 nüfus yoğunluğuyla İzmir’in en kalabalık ilçesi oldu. İzmir’in merkez ilçelerinden biri olan Buca, en hızlı gelişen semtlerden biri olması yönüyle de emlak yatırımcıları tarafından büyük bir ilgi görüyıor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Temmuz ayı verilerine göre, Buca satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.37 artış gösterdi. Buca ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 630 TL olurken, geri dönüş süresi 15 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bölgedeki ortalama yüz metrekare satılık ev fiyatları minimum 197 bin 268 TL iken, maksimum satılık ev fiyatlarının 328 bin 720 TL olduğu bilinmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda, 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Buca ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 263 bin 24 TL oldu.

İzmir satılık evler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, tüm İzmir satılık daire ilanları için tıklayın!

Reklamı Geç