Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADIKÖY İKLİM ELÇİLERİ KARA VE DENİZİ PANKARTLARIYLA BİRLEŞTİRDİ..

Kadıköy İklim Elçileri, küresel

Kadıköy İklim Elçileri, küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere ‘İklim için Ses Ver’ (Rise for Climate) etkinliği düzenledi. Kadıköy Kalamış Parkı’nda gerçekleşen eylemde 12-14 Eylül’de San Francisco’da düzenlenecek Küresel İklim Eylem Zirvesi öncesinde denizden ve karadan ‘İklim İçin Ses Ver’ yazılı dev pankartlar açıldı.

KARADAN VE DENİZDEN PANKART AÇTILAR

Kadıköy’le aynı anda dünyanın dört bir yanında 89 ülkede 748 noktada düzenlenen etkinliklerin bir durağı da Kalamış Parkı oldu. Çevre ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve Kadıköy Kent Konseyi’nin yer aldığı etkinlikte yetişkinlere ve çocuklara yönelik farklı atölyeler, perküsyon gösterileri ve paneller düzenlendi. Çevre dostu ulaşımın bir numaralı anahtarı bisikletliler de alana bisikletleriyle girdiler. Etkinliğin sonunda bir araya gelen katılımcılar İklim İçin Ses Ver yazılı yuvarlak bir pankartı el birliği ile açtılar. Aynı anda botlarla kıyıya yanaşan bir grup da deniz üzerinde ‘Yaşanabilir Kentler Fosilsiz Bir Gelecek İçin’ yazılı pankart açtı.

BİREYSEL ÖLÇEKTE YAPILAN EYLEMLER DAHİ ÇOK ÖNEMLİ

Kadıköy Belediye Meclisi’nde ‘Kadıköy İklim Adaptasyon ve Eylem Planı’nı onaylayarak yerel yönetimlerde bir ilki gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı konuşmada, iklim değişikliği ile mücadelede model ve yönetim anlayışının değiştirilmesi gerektiği mesajını verdi. Nuhoğlu, “Teknolojinin çok hızlı geliştiği bir dünyada yaşıyoruz. Çok fazla kirlilik oluyor. İklimle ilgili sorunların çözümünde model ve yönetim anlayışını değiştirmek zorundayız. Kamunun bunu tek başına çözme şansı ve gücü yok. Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve bireylerin katılımı ile bunu çözme şansı var. Paris İklim Zirvesi gibi evrensel ölçekteki anlaşmaların da dünyaya yayılması gerekiyor” dedi.

Reklamı Geç