Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADIKÖY’DEKİ OTOPARK SORUNUNA AÇIKLAMA..

Kadıköy’de yaşanan otopark gerginliğine
Kadıköy’de yaşanan otopark gerginliğine ilişkin büyükşehirden açıklama geldi. “Sayıştay Başkanlığının İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu’nun 36.maddesinde; Kadıköy Belediyesi sınırları içerisindeki otoparkların Belediyemizin yetkilendirmesi olmaksızın Kadıköy Belediyesinin çoğunluk hissesine sahip KASDAŞ tarafından işletildiği ve bu alanların Meclis Kararı doğrultusunda İSPARK AŞ’ye teslim edilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Kadıköy Hasanpaşa’da bulunan ve halen Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen otoparkın mülkü tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına ve mahkeme kararı bulunmasına rağmen, Kadıköy Belediyesi alanı boşaltmamıştır” denilen açıklamada şöyle denildi:
UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı ile bahse konu olan alanın İSPARK’a otopark olarak teslim edilmesi için 2014 tarihinde karar alınmıştır. Kadıköy Belediyesi bu karar üzerine işlemin iptali için dava açmıştır. İstanbul 9. İdare Mahkemesi 25.11.2016 tarihli kararıyla Kadıköy Belediyesi’nin açtığı davayı reddetti. Kadıköy Belediyesi bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştur. Mahkeme, bahse konu olan kararla ilgili hukuka aykırılık görmeyerek, Kadıköy Belediyesi’nin başvurusunu reddetti. Anılan bütün mahkeme kararları mahkeme tarafından Kadıköy Belediyesi’ne tebliğ edilmiştir.
İBB Emlak Müdürlüğü bu kararın ardından, mevcut otopark alanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü ve tasarrufu altında bulunduğundan, alanın tahliyesi ve işletmeye açılması için Zabıta Müdürlüğü’ne yazı gönderilmiştir. Zabıta Müdürlüğü 25.01.2018 tarihli teslim tutanağıyla otoparkı İSPARK’a teslim etmek üzere hareke geçmiştir. Ancak Kadıköy Belediyesi mahkemenin ilgili kararına rağmen otoparkı boşaltmamak için direnmektedir. Bunun üzerine Emniyet Güçleri ve İBB Zabıta Ekipleri olaya müdahil olmuştur. İBB tarafından İSPARK’a devredilen otopark, park et devam et projesi kapsamında daha uygun şartlarda ve ücretle halkın hizmetine sunulacaktır.
Reklamı Geç