Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADIKÖY’E ‘EKOLOJİK YAŞAM MERKEZİ’ İLE SAĞLIKLI ŞEHİR ÖDÜLÜ..

Sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmak,

Sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmak, sağlık, ulaşım, planlama, çevre, altyapı, atık yönetimi gibi konularda danışmanlık yapmak için bir araya gelen Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘30. Olağan Meclis Toplantısı ve Aktif Yaşlanma Temalı Kadıköy Konferansı’ Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Kadıköy Belediyesi, konferans kapsamında düzenlenen 2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi’ projesi ile sağlıklı şehir kategorisinde ödüle layık görüldü.

Kozyatağı Hilton Oteli’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında düzenlenen Kadıköy Konferansı’na çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı, meclis üyeleri, belediye çalışanları ile yaşlılık alanında görev yapan uzmanlar katıldı. 30’uncu Olağan Meclis toplantısının da düzenlendiği Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında, Sağlıklı Kentler Birliği’nin üye sayısı Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla 72’ye yükseldi. Aktif yaşlanmaya yönelik panellerin yer aldığı konferansta sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek amacıyla, 32 üye belediyenin 4 farklı kategoride 91 projeyle başvurduğu ve bu yıl onuncusu düzenlenen 2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri de sahiplerini buldu. Kadıköy Belediyesi, 2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi’ projesi ile ödül aldı.

‘İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ GÖRME FIRSATI BULUYORUZ’

Sağlıklı Kentler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konferans ile ilgili olarak, “Buluşmalarımızı her yıl farklı şehirlerde gerçekleştiriyoruz. Üye belediyelerimizin yaptıkları çalışmaları daha yakından görme fırsatı buluyoruz. Belediye başkanları olarak en çok karşılaştığımız sorunlar arasında ‘ulaşım’ geliyor. Sorunların azaltılması için önemli tedbirler var. Bisikletin de bir ulaşım aracı olduğunu unutmadan, yeni imar planlarında ve cadde düzenlerinde mutlaka bu hususa dikkat etmemiz gerektiğini ifade etmek isterim. Yerel yönetimler olarak birbirimizin iyi uygulama örneklerini görme fırsatını bulduğumuz, Sağlıklı Şehirler Uygulama Yarışması’nın bu yıl 10’uncusunu düzenliyoruz. Yarışma kapsamında 32 üye belediyeden 91 proje başvuru yaptı. Bu yarışmanın kazananları tüm belediyelerdir. Projelerin hepimizin fikirlerine katkıda bulunacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘YEREL YÖNETİMLER YAŞAM BOYU AİLELERİN YANINDA OLMALI’

Ev sahipliği yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise yaşlılık konusunda merkezi yönetim ve kamu kurumlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak ‘Önümüzdeki 20 yılda, Türkiye’de nüfusun yüzde 14’ünün 65 yaşın üzerinde olacağı söyleniyor. Kadıköy’de bu oran şimdiden yüzde 19 düzeyinde. 65 yaş üzerinde 85 bin insanımız var. Kentler büyüyor ve kentlerin büyümesi ile beraber insanlar yalnızlaşıyor. Aileler yaşlıları ve çocuklarıyla ilgili sorunları tek başına çözemiyor. Burada yerel yönetimlere çok ciddi görevler düşüyor. Bizler doğumdan itibaren bütün bir yaşam boyu bu ailelerin yanında olmak zorundayız. Yerel yönetimler olarak geleceği planlayabiliriz, bu ihtiyaçları karşılayabiliriz, karşılıyoruz da. Bütün bu ihtiyaçlar yasal olarak temel görevlerimiz içinde olmasa da, ihtiyaçtan dolayı bütün belediyeler bu konularda ciddi bir çalışma içerisindeler. Peki gelecekte ne olacak? Merkezi idare ve kamu kuruluşlarının bir koordinasyon içerisinde çalışma yürütmesi gerekiyor. Birlikte sağlıklı çözümler üretmek mümkün’ dedi.

Sağlıklı Kentler Birliği, 30 yıldır Dünya Sağlık Örgütü rehberliğinde devam eden Sağlıklı Kentler Hareketi’nin Türkiye uzantısı olarak 2005 yılında kuruldu. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ulusal Ağlarının akredite olmuş bir üyesi olarak Sağlıklı Kentler Birliği, hem birlik olarak hem de DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı üyesi belediyeleriyle Türkiye’yi temsil ediyor.

Reklamı Geç