Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KAFTANCIOĞLU; “BU PARKI YIKSALAR DA YENİDEN YAPACAĞIZ..”

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi Paradise Sitesi yanındaki 3279 parselde bulunan park ve aynı zamanda deprem toplanma bölgesi de olan yeşil alanın yapılaşmayla kapalı Pazar alanına katılmak istenmesine yönelik tepkiler ve bölge halkının direnişi devam ediyor. İki gündür işi alan müteahhit firma personeli polis ve zabıta eşliğinde parkı yıkmaya çalışırken vatandaşlar da karşı duruş ve nöbet eylemi yapıyor. Bugün de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu parktaydı.

Vatandaşların mücadelesi yargıya da taşındı. Konuyla ilgili olarak işin yürütmesini durdurma talebiyle İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından dava açıldı. CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşla yağmur altında basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, yapılmak istenen işin hukuka aykırı olduğunu iddia etti ve sonuna kadar mücadele ederek bölge halkına ait olan parkı koruyacaklarını kaydetti. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da bölgenin önemli bir nefes alma yeri olan parkı korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Parkta yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yaklaşık 1 yıl önce bir sitenin önünde çocukların oynadığı bir park akaryakıt alanı olarak belirlemişlerdi ve biz oradaki mahalleliyle birlikte bir süreç yürüttük ve oradaki sürecimiz yürütmeyi durdurma kararı aldı. O süreci yürütmeyi devam ediyoruz. Orası şu anda park, arkası da park olarak kalacak göreceksiniz” dedi.

İmar sorunu bahanesiyle yeşil alanların yok edildiğini söyleyen Kaftancıoğlu; “O kadar hadsiz, o kadar hukuk tanımazlar ki bunu bile hukuka uydurmadan yapıyorlar. Park, sitenin önünde ellerinde belge yok, bilgi yok, ruhsat yok, apar topar kapıları kapatmışlar siteden insanların bile özgürlüğünü engelleyerek, bulunduğu yerdeki ulaşım özgürlüğünü engelleyerek apar topar iş makinalarını sokmuşlar. Burası daha önceden site yapıldığında karayollarına bırakılan ve park olarak da planlarda yer alan bir yeşil alan. Burası aynı zamanda bir deprem toplanma merkezi. İstanbul’da vatandaşın imar sorununu çözmekle, yeşile ihanet etmek aynı şey değil. İstanbul’da bütün ilçelerde vatandaşın imar sorununu çözmek zorundasın. CHP bunun arkasında. Ama ne yapıyorlar, aynı meclisteki torba yasa gibi vatandaşın imar sorununu çözüyormuş gibi, belediye meclislerine de ufak tefek bir iki şey getirip, arada da parkın yeşil alanını, plan değişikliği yapıyorlar” dedi.

‘Yaptıklarını yıkıp yine burayı bu hale getireceğiz’ diyen Kaftancıoğlu; “CHP olarak biz, torba yasa gibi parkı imara, inşaata açanların da yapan kim olursa olsun karşısındayız. O nedenle Çekmeköy Belediye Meclisi’nde meclis üyelerimiz buna hayır dedi. Aynen bir önceki parkta olduğu gibi, yasal süreç devam edecek. Anayasal hakkımızı engelleyen her kimse savcılığa da başvuruda bulunacağız. Burayı da durduracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar göreceksiniz. CHP iktidarında yaptıklarını yıkıp yine burayı bu hale getireceğiz” dedi.

Reklamı Geç