Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KALYONCU: “ESNAF VE SANAYİCİYE KREDİ DESTEĞİ ASIL ŞİMDİ OLMALI..”

Yaşanan son ekonomik krizin

Yaşanan son ekonomik krizin ardından esnafın daha çok bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi ve böylesine zor günlerde sahip çıkılması yönünde açıklamalar yapan bölgemizin önde gelen esnaf ailelerinden Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu, “Geniş zamanda atıp tutan bazı esnaf temsilcilerimiz zor zamanda nerede” diye sordu.. Kalyoncu, milli birlik ve beraberlikle bu zor günlerin de üstesinden gelineceğini kaydetti. 

Geçtiğimiz seçim Ümraniye Esnaf Odası başkanlığına aday olan ve seçimin ardından adeta seçilmişçesine bölge esnafından biran olsun kopmadan saha çalışmalarını sürdüren bölgemizin tanınmış esnaf ailelerinden Mustafa Birol Kalyoncu, yaşanan son ekonomik krizi değerlendirdi. Geniş zamanda bol keseden atıp tutan bazı esnaf temsilcilerinin, böyle zor zamanlarda ortalıkta görünmediğini kaydeden Kalyoncu; “Şimdi esnafın yanında durup, daha fazla bilgilendirme, bilinçlendirme ve zor günde esnaf dostu olması gerekenleri hiç de göremiyoruz. Esnafa dar gün dostu lazım, geniş günde herkes dost olur” şeklinde serzenişte bulundu.

Piyasaları domino etkisi yaparak etkileyen krizin, en çok vurduğu noktalardan birinin esnaf olduğunu vurgulayan Kalyoncu, “Elbette bu zor günler milletimizin sağduyusu, birlik ve beraberliği ile aşılacaktır. Önemli olan bu zor günleri en az hasarla atlatabilmek. Bu noktada devletimiz gerekli önlemleri almakta ve girişimleri yapmaktadır. Siyasi ilişkilerin de tuz biber olması sonucu ilk günlerde ateşi alevlendikçe alevlenen piyasalar daha sonra aşağı yönlü hareket izlemiş ve her geçen gün iyimser bir tabloya doğru yol almaktadır. Bu noktada sanayici ve üreticinin desteklenmesi, küçük esnafın ayakta kalıp dayanabilmesi için yardımına koşulması şarttır” dedi.

2018 yılında projelendirilen fakat bir türlü hayata geçirilmeyen KOSGEB aracılığı ile esnafa sıfır faizli makine teçhizat kredi desteğinin derhal uygulamaya konulması çağrısında bulunan Mustafa Birol Kalyoncu, her türlü esnaf kredilerinin önünün açılması ve bürokratik işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. “Bugün değilse ne zaman” diye soran Kalyoncu; “Devletimiz esnafını bu zamanlarda daha çok hatırlamalı ve kredi desteklerini daha fazla açmalı. Yereldeki esnaf temsilcilerimiz de esnafın işini kolaylaştırmalıdır” şeklinde konuştu.

Her türlü stokçuluğun ve piyasada yanlış algı oluşturmanın yine bu millete ve esnafa zarar vereceğini ifade eden Kalyoncu; “Her türlü ekonomik saldırıya karşı sonuna kadar devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece lafta değil, icraatta da; üreten ve ekonominin çarklarını döndüren bir esnaf olarak milli birlik ve beraberlikten yana olmaya devam edeceğiz. Esnaf temsilcilerimizden de beklentimiz; böylesine zor zamanlarda esnafı daha çok bilinçlendiren, bilgilendiren ve de zor günde yanında olan bir davranış sergilemeleridir” dedi.

Reklamı Geç