Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KANAAT ÖNDERİ ARKADAŞLARIMIZI ÖZELLİKLE TERCİH EDELİM..”

Partisinin genişletilmiş il başkanları

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında il ve ilçe kongrelerine geniş yer ayıran Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması, geçtiğimiz günlerde 20 ilçenin görevden alındığı İstanbul teşkilatlarındaki revizyonu akıllara getirdi. Kongreye hazırlanan İstanbul ilçe teşkilatlarında yaşanan değişim sürecinde kimlerin aday gösterileceği merak konusu olmaya devam ederken, işaret yine Erdoğan’dan geldi. Kanaat önderlerini işaret eden Erdoğan’ın yeni yapılanmaya yönelik çağrıları, Çekmeköy teşkilatında da geniş yankı uyandırdı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il başkanları toplantısında partisinin kongre sürecine ilişkin sözleri, özellikle görevden alınan Çekmeköy gibi ilçe teşkilatlarına mesaj niteliğinde oldu. Konuşmasında kanaat önderi vurgusu yapan Erdoğan, “Bütün derdimiz teşkilatlarımızda sen-ben olayını bir kenara koyalım. Kanaat önderi olan arkadaşlarımızı özellikle tercih ederek, bu il teşkilatlarımızı oluşturalım. Burada bir davanın erleriysek, davanın erleri olarak olaya yaklaşalım, bakışımız da böyle olsun ve gönül sofrasını böyle kuralım. İnanıyorum ki bu hassasiyet içerisindesiniz. Gerek başkan arkadaşlarımızı gerek il yönetiminde görev alacak arkadaşlarımızı bu hassasiyet içerisinde hesabi değil, hasbi olarak seçecek ve il teşkilatlarımızı böyle oluşturacağız. Tabi yüzde 30 hanım kardeşlerimizden yönetimlere almanız, yüzde 30 genç arkadaşlarımızdan yönetimlere almanız bunun dışında da ana kademeden seçmeniz isabetli olacaktır. Çünkü dinamik, sevilen, sayılan, vaktini bu işe ayıracak bu tür kadroları oluşturarak inşallah yolumuza devam edelim” dedi.

Erdoğan’ın son yerel seçimde Millet İttifakı’na kaptırılan İstanbul’u geri almak yolunda teşkilatlanmalardaki bu çağrılarının karşılık bulup bulmayacağı ilk kongrelerde belli olacak. Özellikle değişimin yaşanacağı ilçelerde kongrelere Erdoğan’ın söylediği gibi; kanaat önderi olmuş, tabanda ve toplumda saygınlığı ve yeri olan kişilerin adaylığında mı, yoksa yine çeşitli ahbap-çavuş ilişkilerine dayalı kişilerin hesaplarıyla mı gidilecek, bekleyip göreceğiz..  

Reklamı Geç