Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARAYALÇIN; “14 BELEDİYE CEMEVLERİ İÇİN MECLİS KARARI ALDI”

Cumhuriyet Halk Partisi İl

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Karayalçın düzenlediği basın toplantısıyla, genel merkezin talimatıyla İstanbul’daki CHP’li 14 belediyenin meclis kararıyla ‘Cemevleri ibadethanedir’ kararını aldığını açıkladı.

chpbldcemevi2CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’li 14 belediyenin meclis kararlarıyla genel merkezin talimatını, gereğini yerine getirdiğini belirterek, “Bugün itibariyle İstanbul’da 14 belediyemizin sınırları içindeki cemevleri ibadethanedir. Belediyelerimiz öteki inanç gruplarına mensup yurttaşlarımıza hangi olanakları sağlıyorsa cemevlerine de aynı olanakları sağlayacaktır” dedi. Karayalçın, İstanbul’un CHP’li 14 ilçe belediye başkanı ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu tarafından yerel yönetimlere gönderilen cemevlerinin ibadethane statüsüne alınarak tüm ihtiyaçlarının karşılanması talimatıyla ilgili CHP İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

chpbldcemevi4CHP’li 14 belediyenin sınırları içindeki cemevlerinin ibadethane statüsüne getirildiğini belirten Karayalçın, “Bugüne kadar ki uygulamalarda Alevi yurttaşlarımızın bir ibadet yeri olarak kullandıkları cemevlerinin bu anlayış dışında değerlendirildiği bilinmektedir. Genel Merkezimiz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Şubat ayında aldığı bir kararla bu yanlış, bu haksız, bu dışlayıcı yaklaşımın hiç olmazsa Cumhuriyet Halk Parti’li belediyelerde son bulması için Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ‘cemevleri ibadethanedir’ kararını almaları için bir talimat vermiştir. Bugün itibariyle İstanbul’da 14 belediyemizin sınırları içindeki cemevleri ibadethanedir. Belediyelerimiz öteki inanç guruplarına mensup yurttaşlarımıza hangi olanakları sağlıyorsa cemevlerine de aynı olanakları sağlayacaktır” dedi.

chpbldcemevi1Belediye başkanlarının kendi aralarında ‘dönem başkanlığı’ diye adlandırılacak yeni uygulamayı yürürlüğe koyma kararı aldığını söyleyen Karayalçın, “Maltepe Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç bu karar uyarınca 14 belediye başkanımızın oluşturduğu birlikteliğin ilk dönem başkanı olarak görev yapmaktadır. Bir dönem başkanı olacak ve dönem başkanına bağlı olarak bütün belediyelerime ortak hizmet sunacak. Bir de sekretarya olacak” diye konuştu.

chpbldcemevi3

 

Reklamı Geç