Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARAYALÇIN KİTABIN TAM ORTASINDAN KONUŞTU..

Bostancı’da il kongresini toplayan

Bostancı’da il kongresini toplayan CHP İstanbul Örgütü, yaklaşık 20 adayla kıyasıya bir yarış içinde. İki gün sürecek kongrenin ilk gününe damgasını vuran konuşma; “Bu gidişle % 25 bandını aşmamız mümkün değil” diyen Karayalçın’dan geldi.

chpistkongre2Bostancı Gösteri Merkezi’nde toplanan CHP İstanbul İl Kongresi, Murat Karayalçın’dan boşalan yerine yeni il başkanı ve yönetimini seçiyor. İki gün sürecek olan kongrenin ilk gününe; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İstanbul Milletvekilleri Engin Altay, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici. Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem, partinin önde gelen isimlerinden Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

chpistkongre120 ADAY BLOK LİSTE KIRAN KIRANA..

Blok ve çarşaf liste tartışmalarının yaşandığı kongre salonunda zaman zaman gerginlikler de yaşandı. 20 adayın yarıştığı kongrede yarın il başkanlığı seçimi blok liste uygulaması ile yapılacak. Ayrıca il yönetim kurulu, asil ve yedekler ile 176 büyük kurultay delegesi de yarınki oylama sonucunda belli olacak. Gökan Zeybek, Kadir Gökmen Öğüt, Ali Fatinoğlu, Necdet Saraç, Cemal Canpolat, Kenan Sönmez, Ali Mutlu Köylüoğlu ve Koza Yardımcı adaylık yarışını sürdürüyor.

chpistkongre4KARAYALÇIN’DAN TARİHİ ÖZELEŞTİRİ..

Kongrenin ilk gününden notlara gelecek olursak; Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’ın divan başkanlığı yaptığı kongrenin ilk gününde konuşan İl Başkanı Murat Karayalçın, tarihi nitelikte özeleştirilerde bulundu. “Yüzde 25 bandına takılıp kaldık. CHP’nin sol yanı yetersiz kaldı” diyen Karayalçın; “sorunlarını aşamayan CHP’nin % 25’i aşması mümkün görünmüyor. Bu sorunların başında partimizin sol yanının yetersizliği geliyor. Ayrıca örgüt yapımız yetersiz ve siyasetin finansmanı konusunda eksik kalıyoruz. İktidar partisinin toplumsal kimlik üzerinden yaptığı siyaseti eleştirirken, aynı durumu biz parti örgütlerinde yaşıyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırmaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

chpistkongre3

Reklamı Geç