Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARS’A KAYYUM’DAN İBB’YE, KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE KURUYAN AĞAÇLARA…

Performans değerlendirme ve 2021

Performans değerlendirme ve 2021 yılı bütçesini görüşüp oylamak için Ekim ayı toplantılarını başlatan Çekmeköy Belediye Meclisi’nin ilk oturumu yine hararetli geçti. Kayyum atanan Kars Belediyesi’nden İBB’nin hizmet ve yatırımlarına, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun TTB ziyaretinden Ak Parti’nin üye çalışmalarına kadar pek çok konu karşılıklı atışmalara neden oldu. CHP’li Şükrü Bakar’ın gündeme getirdiği Hamidiye Mahallesi’ndeki kültür merkezi inşası esnasında başka yere nakledilen onlarca ağacın kuruması olayını Ak Parti de doğruladı ancak sorumluluğun büyükşehirde olduğunu iddia etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Türk Tabipleri Birliği ziyaretinin eleştiri konusu olması üzerine CHP’li Ünal Bellek; “Benim sayın genel başkanım hiç değilse tecavüzcü Ensar’ı ziyaret etmiyor” çıkışına yanıt; “Kasetle gelen genel başkan” sözleriyle Ak Parti’li Şahmettin Yüksel’den geldi. Mecliste; Hukuki süreci tamamlanan Seyir Terası Projesi için ihalenin yapıldığı, çalışmaların önümüzdeki ay başlayıp Temmuz 2021’e yetiştirileceği, Taşdelen ile merkez mahalleleri arasında bir bağlantı projesinin yakında hayata geçeceği ve Taşdelen Tören Alanı Projesi’nin başlayacağı gibi güzel haberler de verildi. Madenler’de BELTUR büfesi yüzünden çıkan zabıta çekişmesinin Sırapınar Köy Konağı’nda da yaşandığı haberi ve Palamut Deresi Bisiklet Yolu’na yönelik sözler de ayrı bir tartışma gündemi oldu…

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında tartışmanın fitilini ateşleyen ilk isim MHP Meclis Üyesi Alpaslan Şahinoğlu oldu. Kars Belediyesi’ne kayyum atanması olayını hatırlatan Şahinoğlu’nun, “Terör yandaşları ve işbirlikçileri bu devletin gerekli operasyonu ile hakettikleri muameleyi görürler” şeklindeki sözleri, muhalefet üyeleri tarafından demokrasiye aykırı tutum gerekçesiyle tepkiyle karşılandı.

Şahinoğlu’na ilk yanıt Bağımsız Meclis Üyesi Erdoğan Bozkurt’tan geldi. Kars Belediyesi’ne kayyum atamasının alkışlanacak bir yanı olmadığını ifade eden Erdoğan Bozkurt, “Madem Belediye Başkanı yargılanmak üzere tutuklanmış o halde yerine yine o belediye meclisi seçim yapmalıdır. Laik, demokratik ve hukuk devletinde bu böyle olmalı” şeklinde konuştu.

Şahinoğlu’nun kayyum politikasını olumlu göstermesi üzerine, CHP Meclis Üyesi Av. Özgür Kip, “Belediye meclislerinin feshedilmelerine ve belediye başkanlarının yerine kayyum atamalarını bu mecliste sahiplenmek kendi varlık sebebini yok saymaktır. Seçimle göreve gelmiş ve haklarında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan seçilmişlerin yerine kayyum atamak, bunu sahiplenmek hukuk devleti ilkesine ve demokrasiye aykırıdır. Biz bugün hep birlikte kayyum politikasına karşı durmaz isek bu mecliste demokrasicilik oynamış oluruz. Halkın verdiği yetkinin halk tarafından alınması gerekir. Anayasa da böyle yazıyor” dedi.

CHP’Lİ ŞÜKRÜ BAKAR; “KURUYAN BU AĞAÇLAR VİCDANINIZI SIZLATIYOR MU?..”

Hamidiye Kültür Merkezi’nin önceki İBB yönetimi döneminde yapılan inşaatı sırasında alanda bulunan onlarca ağacın nakledildikleri 50 metre ötedeki yerde kuruduğunu fotoğraflarla gösteren CHP Meclis Üyesi Şükrü Bakar, “Kuruyan bu ağaçları hatırladınız mı? Yazık günah değil mi? Hani yaş kesen baş keserdi? Anadolu’da kendi tarlasından tek bir yeşil dal kesen köylü onca ceza alırken Çekmeköy’ün göbeğinde bunca ağacın katledilmesine neden olanlar acaba bir ceza alacaklar mı? Ceza almayacağınız kesin ama vicdanınız da mı sızlamayacak. Bu yürek sızlatan manzaraya yol açanları ilahi adalete havale ediyorum. Son bir çağrıda bulunarak diyorum ki; gelin şu kurumuş ağaçları gece yarısı kimse görmeden kökünden kesip, kış öncesi garip gureba vatandaşımıza yakacak olarak verin de gözlerimiz daha fazla yaş dökmesin” dedi.

“İŞİNİZE GELİNCE BİTİŞİK NİZAM, GELMEYİNCE DAHA BİTİŞİK NİZAM…”

Ak Parti’ye eleştirilerini imar konularında da sürdüren Şükrü Bakar, “İmar uygulamalarınızla sürekli mağdur ettiniz. 12 yılda işinize gelince bitişik nizam, işinize gelmeyince daha bitişik nizam imar verdiniz” dedi. Spor kulüplerini de soran Bakar, “Hani ne oldu onca spor kulübü kurdunuz. Bayan hentbol takımı ne oldu?” diye sordu. Doğa Park’ta bir bardak çayın 3 liraya satılmasını da eleştiren Bakar, “Şahinbey Caddesi esnafı 1 liraya çay satıp para kazanıyor ama Doğa Park’taki 3 liraya kazanamıyor” dedi. İBB’nin yapmakta olduğu Palamut Deresi Bisiklet Yolu Projesi’nin halen devam ettiğini de kaydeden Bakar, Sırapınar Köy Konağı önünde günlerdir süren büyükşehir zabıtası ile ilçe zabıtası arasındaki, Madenler Meydanı BELTUR büfesi benzeri restleşmenin de biran evvel sonlandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP’Lİ MURAT CİRAV; “BELTUR BÜFESİ MADENLER’DE DURUYOR YETKİ SİZDEYSE YARGI YOLUNA GİDEREK KALDIRIN BAKALIM…”

İBB tarafından inşa edildikten sonra ilçe belediyesine devri yapılan Sırapınar Köy Konağı önünde günlerdir süren ilçe ve büyükşehir zabıtası arasındaki dalaşın Çekmeköy’e yakışmadığını ifade eden CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, “Yapmayın, etmeyin arkadaşlar. Her yere ilçe zabıtasını gönderip büyükşehir zabıtası ile karşı karşıya getiriyorsunuz. Bakın Sırapınar Köy Konağı önünde büyükşehir ve ilçe zabıtası adeta birbirini yiyor. Hiç kimse kanunların üstünde değildir. Halkı yanlış bilgilendiriyorsunuz. Madenler Meydanı’nda madem yetki sizdeyse BELTUR büfesi orada duruyor neden yargı yoluna giderek kaldırmıyorsunuz” diye sordu.

“GÖSTERDİĞİNİZ KREŞ YERİNİ DAHA ÖNCEDEN ANAOKULU OLARAK MİLLİ EĞİTİME VERMİŞSİNİZ..”

Sırapınar Köy Konağı projesinin İBB’de göreve geldikleri zamandan bugüne geçen süreçte tamamlanan kısımlarını anlatan Murat Cirav, gösterdiği fotoğraflarla, “Kimse bize ‘çakılı çiviniz yok’ diyemez” şeklinde konuştu. Geçen mecliste gündeme gelen “Büyükşehir’de parsel parsel satış yapılıyor” sözlerine de gösterdiği belgelerle yanıt veren Cirav, “Bu satışların tamamı Ak Parti’nin evet oyu verdiği, önceki yönetim döneminde kararı alınmış olan satışlardır” dedi.

Kreş yerine ilişkin de belgeler gösteren Cirav, “İBB’nin 5 adet yer talebine karşılık gösterdiğiniz tek bir yer var o da zaten daha önceki yıllarda milli eğitime ana okulu yeri olarak vermişsiniz” dedi. Ak Parti’nin üye kaydı çalışmalarını hatırlatan Cirav, yine gösterdiği fotoğraflarla Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın belediye bahçesinde üye kaydı yapmasının doğru olmadığını iddia etti.

SAMİ YAYLA, “ÇEKMEKÖY, EĞİTİMDE NASIL UÇUYOR?..”

Kayyum meselesi CHP Meclis Üyesi Sami Yayla’nın da gündemindeydi. “Seçimle gelen belediye başkanlarının yerine antidemokratik yöntemlerle atanan kayyumlar israftır, talandır ve kabul edilemez. Bu nedenle Demokrasiye atılan her yumruğun karşısındayız” diyen Yayla, belediyelere kayyum atanmasını sert dille kınadı. Eğitim konusuna geniş yer ayıran Yayla; “Eba-bil Çekmeköy’de Eğitimde Uçuyor projesi sadece ticari okul vadisi haline gelen şehrimiz için ironik bir slogan. Devlet okullarının derslikleri hala 40-50 kişilik. Eba-bil projesi için belediye yetkililerimiz ve bizler meclis üyeleri olarak da üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

İYİ PARTİ’Lİ BORA KILIÇ; “TEŞEKKÜR İÇİN DEĞİL, MİLLETE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ..”

Seçildiği günden itibaren parti rozetini çıkardığını tekrarlayan İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, “Bağımsız Meclis Üyemiz Sayın Erdoğan Bozkurt’un şahsıma yaptığı teşekkürü aldım kabul ettim ancak şunu belirtmek isterim ki biz teşekkür için değil, millete hizmet için çalışıyoruz. Bundan sonra da parti ayrımı yapmaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bir önceki mecliste eleştiri konusu olan Palamut Deresi Bisiklet Yolu Projesinin halen sürmekte olduğunu kaydeden Bora Kılıç, “Meclis üyesi arkadaşlarımla gidip yerinde gördüm inceledim. Çalışmalar henüz bitmiş değil. İSKİ yetkililerimizden de AĞAÇ A.Ş yetkililerimizden de bilgiler aldım. Proje çalışmaları devam ediyor. Yıl sonu bitecek ve hizmete girecek. Dolayısı ile bu yerde şimdiden şu eksik, bu kırık, dökük demenin bir anlamı yok. Buyurun beraber gidip sahada incelemeler yapalım. İddia edildiği gibi o projede sorunlar var ise ben meclis üyeliğimi ortaya koyuyorum” dedi. Seyir Terası projesi hakkında bilgiler de veren Bora Kılıç, “Seyir Terası ile ilgili hukuki sorun bitti. İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ihaleyi yaptı ve önümüzdeki ay çalışmalar başlayacak. Çekmeköy’e bir müjde verebilirim ki Temmuz 2021’de çalışmanın tamamlanması hedefleniyor. Seyir Terası’nı hep birlikte açtığımız gün Çekmeköy’ün bayramı olacak” şeklinde konuştu.

ÜNAL BELLEK; “HANİ SEÇİLMİŞLERİ ATANMIŞLARA KUL ETMEYECEKTİNİZ?..”

Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasını sert bir dille kınayan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Hani seçilmişleri atanmışlara kul etmeyecektiniz” diye sordu ve ekledi: “Kars halkı bunun hesabını size mutlaka fatura edecektir. Seçilmişler seçimle gitmeli.” Ak Parti iktidarının ülkeyi yönetemediğini kaydeden Ünal Bellek, “Salgınla mücadelenin geldiği nokta üç bilinmeyenli denklemden daha zor bir hal almıştır. Bitik ekonominin verileri açıklanırken dolara bakmayan bir anlayışın ülkeyi getirdiği noktayı görüyorsunuz. Yine çökmüş bir eba sistemi karşısında sevinen bir milli eğitim bakanımız bile var” dedi.

“SEYİR TERASI İÇİN HUKUKİ SORUN BİTTİ, İHALE YAPILDI, ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR…”

İBB’nin son derece adil ve şeffaf bir şekilde İstanbul’u yönettiğini kaydeden Bellek, “150 mahalleye 39 ilçemizin her birinden 5’er adet olmak üzere 150 kreş yapımı için yer talebinde bulunuldu. Çekmeköy ilçemiz ise 5 adet yer istemine karşılık sadece 1 adet yer gösteriyor. Taşdelen 1019 parsel. Bu yer sonradan öğreniyoruz ki zaten yıllar önce milli eğitim bakanlığına ana okulu yeri olarak verilmiş. Takiye yapıyorsunuz. Derdiniz vatandaşa hizmet üretmek değil, Ekrem İmamoğlu’nun projelerini aksatmak, baltalamak, sekteye uğratmak. Siz ne yaparsanız yapın İstanbul halkı her şeyi görüyor. İstanbullu kaynakları eşit ve adil olarak kullanacak. 350 dönümlük Seyir Tepesi Projesi için hukuki süreç bitti, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ihalesini yaptı, çalışma en kısa sürede başlayacak ve gelecek yıla da tamamlanacak. Bu projede bugüne kadar emeği geçen önceki dönem İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a, Çekmeköy Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Poyraz’a ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

AK PARTİ’Lİ ŞAHMETTİN YÜKSEL; “3 DÖNEMDİR BİZE İNANANLARI HİÇ MAHÇUP ETMEDİK..”

Genel ve yerel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel, “Bizde savurganlığa ve kibre yer olmaz. Olsa idi geçen ay Türkiye genelinde 31 belediye başkanı Ak Parti’ye katılmazdı. Bizim tek işimiz ve tek yolumuz var o da millete hizmet yolu. 3 dönemdir bize bu görevi layık gören milletimizi asla mahcup etmedik. Çekmeköy Belediyesi olarak 275 bin vatandaşımıza sağlıktan, ulaşıma, kültürden sosyal hizmetlere her alanda dört dörtlük hizmetler sunuyoruz” dedi.

Taşdelen Atatürk büstü ve tören alanı için hazırladıkları projenin sunumunu da yapan Yüksel, “Bu hafta oylayacağımız 2021 bütçesine evet oyu vermezseniz bu projeye ortak olamazsınız” dedi.

Büyükşehir’den yeni dönemde asfalt dahi alamadıklarını kaydeden Şahmettin Yüksel, “Halbuki istediğimiz asfaltı İSKİ’nin yaptığı çalışmalara yama işinde kullanacağız. Karşımızda istediğimiz asfaltı getirmemek için bin dereden su getiren bir anlayış var ne yazık ki.. Asfaltı önümüzdeki ay havalar soğuyunca vereceklerini söylüyorlar. Yani asfaltın dökülmemesi gereken bir mevsime denk getiriyorlar. Verdikleri asfaltı da gidip kendimiz alacağız. Oysa geçen dönem asfalt ilçemize kadar getiriliyordu. Buna rağmen biz ilçemizdeki asfalt çalışmalarını yüzde 95 oranında tamamlamış durumdayız” dedi. Çekmeköy’ün 50 yıllık yağmur suyu sorununa çözüm için çalıştıklarını kaydeden Yüksel, “Hamidiye’den Cemevi’nin oradan inşallah dereye bağlamak suretiyle bölgenin büyük bir sıkıntısını gidermiş olacağız” şeklinde konuştu.  

İBB’nin Palamut Deresi Bisiklet Yolu Projesi’nin yapılış şeklinin yanlış olduğunu tekrarlayan Yüksel, “Bu çalışmanın bizim Çamlık Tel Boyu projesi ile kıyaslanması hiç doğru olmaz. Biz Çamlık Telboyu Projesi’ne bir çocuğumuz gibi hassasiyetle yaklaşıp her gün çalışmanın başında duruyoruz. Oradaki tek bir vidayı bile kontrol ediyoruz. Milletin emanetine gözümüz gibi bakıyoruz. Bu ayın sonunda da inşallah bitirip hep birlikte halkımızın hizmetine açacağız. Bisiklet yoluyla, yürüyüş alanlarıyla, parkları ve yeşil alanlarıyla Çekmeköy’e on numara bir hizmet kazandırmış olacağız” dedi.

Taşdelen ile merkez mahallelerini birbirine bağlayan önemli bir projenin müjdesini veren Şahmettin Yüksel, “Geçen hafta Ankara’ya gittik. Geze geze gittik, elimiz dolu döndük. İnşallah Doğa Park’ın arkasından Taşdelen Göngören’e doğru direkt olarak ulaşımı sağlayacak bir bağlantı projemizi hayata geçireceğiz” dedi. CHP’li Şükrü Bakar’ın gündeme getirdiği kuruyan ağaçların durumunu doğrulayan Yüksel, “Evet bu ağaçlar kurudu ancak sorumlusu işbaşına gelen İBB yönetiminindir” dedi.

SIRMACI, EBABİL PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ…

Ak Parti Meclis Üyesi Fatih Sırmacı da, CHP Meclis Üyesi Sami Yayla tarafından eleştiri konusu olan EBABİL Projesi hakkında bilgiler verdi. Çekmeköy’de ilçe milli eğitim müdürlüğünün tespitleri sonucu 2.200 ihtiyaç sahibi öğrenci belirlendiğini ve kimi aileden 3-4 çocuğun da olduğunu kaydeden Sırmacı, “Proje kapsamında; okul yönetimleri tarafından bilgisayarı olmadığı için EBA’ya giremediği tespit edilen öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Bir çocuğun hayatına dokunmak isteyen bağışçılar, Çekmeköy Belediyesi EBA-BİL projesi ile bunu gerçekleştirecek. EBA-BİL ekipleri yapılan başvurudaki iletişim bilgileri üzerinden hayırseverle iletişime geçerek, dizüstü bilgisayarları belirttikleri adreslerden teslim alacak. Hepimiz birlik içinde bu projeye destek vermeliyiz” dedi.

“TECAVÜZCÜ ENSAR VAKFI” VE “KASETLE GELEN GENEL BAŞKAN” TARTIŞMASI…

Ak Parti’li Şahmettin Yüksel’in konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Türk Tabipleri Birliği’ni ziyarette gündeme getirdiği yeni iskambil kağıdı çıkışını eleştirmesi üzerine yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Benim genel başkanım doğru, dürüst bir liderdir. Ne yapmış Türk Tabipler Birliği’ni ziyaret etmiş. Tecavüzcü Ensar Vakfı’nı ziyaret etmemiş ya. Sürekli İmamoğlu’na laf atıyorsunuz. Derdinizi anlıyoruz. İmamoğlu sizin aşkınızı elinizden aldı. O sevda, sevgili İstanbul artık bizim. İstanbul’a hizmet aşkı artık bizim ve bu hizmet aşkına ihanet etmek artık yok” dedi. Yüksel’in Taşdelen ile merkez mahallelerini birleştirme projesine de değinen Bellek, “Sanki orada şimdilerde ormanın içerisine yapılmakta olan DAP Yapı’ya yol projesi gibi görünüyor” dedi. Bellek’ten sonra yeniden söz alan Şahmettin Yüksel, Ensar Vakfı çıkışına kasetli genel başkan göndermesi yaptı ve Didim Belediyesi’ni ima ederek; “Siz kendi içinizdeki tacizcilere bakın” dedi.

Çekmeköy Belediye Meclisi, yapılan konuşmaların ardından 11 maddelik gündemi oylayarak ilgili komisyonlara oy birliği ile havale etti. Her ay iki gün toplanan meclis bu ay Çarşamba ve Perşembe de dahil olmak üzere üç gün toplanacak ve performans değerlendirmesi eli 2021 yılı bütçesini görüşüp oylayacak.  

Reklamı Geç