Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARTAL HUZUREVİ BİNASI MODEL OLACAK

R2CITIES- Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi:

R2CITIES- Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfıra Yakın Enerji Tüketen Şehirlere Doğru Projesi 3. Periyodik Toplantısı, Kartal Belediyesi ev sahipliğinde 21-23 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.

??Avrupa Birliği projesi kapsamında enerji verimliliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen projenin Türkiye ayağındaki toplantı, Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan açılış ile başladı. Yurtiçi ve yurtdışı ortakların katılımı ile 3 gün süresince devam eden toplantının açılış konuşmasını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptı. Türkiye’den Kartal, İtalya’dan Cenova ve İspanya’dan Valladolid bölgelerinin yer aldığı projenin toplantısı için Kartal’a gelen heyet, enerji verimli yapılara dönüştürülecek olan Kartal Huzurevi ve diğer iki binayı inceledi. Enerji verimliliğine sahip kentlerin oluşmasını sağlama amacını güden projenin hayata geçirilmesi ile Kartal, Türkiye’nin sıfıra yakın enerji tüketen şehirlerinden birisi olacak. Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı kapsamında desteklenen proje 3 ülkede 3 pilot şehri kapsıyor.  İtalya’dan Cenova, İspanya’dan Valladolid ve Türkiye’den Kartal kentlerinin pilot bölge olarak seçildiği proje kapsamında, ilk aşamada Kartal Yakacık Huzurevi’nin enerji verimli bir yapı olarak yeniden tasarlanması planlanıyor.

karthzrmot1Huzurevi Proje Kapsamına Alındı

Konuşmasında projeye ilişkin bilgiler veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Bizler 1923’te Batıya giden trenin yönü batıya dönük insanlarıydık. Sonra bir baktık doğuya giden trende batıya yönelmişiz. Biz yıllarca doğru yöne gittiğimizi sanırken aslında hep yanlış yöne yönelmişiz ve bu yüzden gelişmekte oldukça geç kaldık. Biz gelişimimizi, katıldığımız bu projelerle tamamlamak istiyoruz. Kartal, içerisinden 4 tane ilçe çıkardığı halde halen geri kalmış bir ilçe durumunda. 39.5 km2 alanda yaklaşık 453 bin vatandaşımız yaşıyor. 10 yıl içinde bunun iki katı vatandaşımız yaşayacak burada. Biz şu an bu durumu göz önüne alarak gelişim göstermeliyiz ki vatandaşlarımız için Kartal, yaşanacak bir yer olsun. Benim olduğum dönem boyunca çocuk bakımevlerinin sayısı 1’den 11’e yükseltildi. Biz gelişmeye çabalıyoruz ve bu proje, gelişimimizi en üst düzeye çıkartacak. Aslında burada en önemli husus ülkeler arası teknoloji ve bilgi aktarımı olmasıdır. Bu aktarımlar bizlere, ilerleyen yıllardaki projelerde fazlasıyla yardımcı olarak gelişimimizi kat ve kat arttıracak. Personelimizin de bu konuda ufku genişlemiş oluyor, işbirliği ortamını geliştirmiş oluyor ve bu tür projelerde nasıl yol alacağımızı algılamış oluyoruz. İkinci olarak bir binamızı ısı kaybından önlemiş oluyoruz. Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, 3 ülke arasında çalışma grupları oluşu. Bizim çalışma arkadaşlarımızla o ülkelere gidip sadece enerjiyle değil kent bilinciyle ilgili de görüş alışverişinde bulunuluyor. Onun için bu çalışma bizim için önemli”  dedi.

karthzrmot2Huzurevi Sıfıra Yakın Enerji Tüketen Bir Yapıya Dönüşecek

Projenin Kartal ile ilgili bölümüyle ilgili bilgi veren Başkan Altınok Öz, “Bu proje Valladolid, Cenova ve Kartal’ın. Proje, Avrupa Birliği’nin ısı yalıtımı, enerji verimliliği üzerine yapmış olduğu bir proje. Bu projenin içerisinde Kartal Belediyesi olarak 20 bin metrekarenin izolasyonunu başlattık. Proje kapsamında evler veya binalar olabilirdi ama bu arkadaşlara kamu binasının izolasyonunu yani huzurevinin izolasyonunu kabul ettirdik. AB desteği ile o binanın izolasyonu, ısı kaybının önlenmesi, enerji verimliliği ve değişik enerji çeşitliliğinin kullanılması açısından bir çalışma yapılıyor” dedi.

karthzrmot3Huzurevi ve 2 Binayı İncelediler

İtalya, İspanya, Almanya ve Belçika’dan gelen proje ortaklarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantının öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar, Kartal Yakacık’ta bulunan Huzurevi binasında inceleme yaptılar. Binanın muhteşem manzarasına hayran kalan katılımcılara, binadaki mevcut durumu ve yapılacak enerji verimliliği çalışmaları konusunda bilgi verildi. Heyet daha sonra, projede yer alan ve konut olarak kullanılan 2 binada daha inceleme yaptı. Kartal Belediyesi Meclis Başkanı Ali Ekber Şahin ve  Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan tarafından Yakacık Ayazma’da öğle yemeğinde ağırlanan heyet, daha sonra yeniden Belediye binasına dönerek toplantılara devam etti.

Reklamı Geç