Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KAYNAKLARIMIZI KESTİ DESİNLER, ÇOK KONUŞUYOR DESİNLER, BULSUNLAR BİR GEREKÇE…”

Son günlerin tartışma konusu

Son günlerin tartışma konusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması yönündeki iddialara katıldığı televizyon programında cevap veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu çok konuşuyor deyip görevden alsınlar. Kaynaklarımızı kesti desinler, bulsunlar bir gerekçe alsınlar görevden ne olacak” diyerek, “Pejmürde olursun” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya farklı bir cevap verdi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Altaylı’nın “Kayyumların atanmasından sonra İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana’ya böyle bir şey olur mu diye tartışma başlamıştı. Soylu, ‘Pejmürde olursun’ demişti. Ne demek istedi? Kayyum atanması ile ilgili risk görüyor musunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

“Her şeyi yapabilirler. Bu akşam gelip ikimizi de tutuklayabilirler. Sokağa çıkıp soralım. Adalete güven var mı? Hangi adalet bu memlekette? Savcılıktan temiz kağıdı almış, YSK seçime girebilirsiniz diyor. Seçimi kazanmış. Kayyum atanıyor. Anayasa da o kadar net hükümler var ki. 38. madde. Suçu sabit olana kadar suçlu sayılamaz. Suçlu ilan etmediler mi? Ne Anayasa var, ne hukuk devleti var.”

“Seçimde gösterdiğimiz adaylar kazandı. Doğru bir ittifak kurduk. Bir araya geldik. HDP Millet İttifakı içinde yok. Demokrasiyi savunuyorlar. Demokrasiyi savunanlar bir tarafta, tek adamı savunanlar bir tarafta” diyerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu; “Bulsunlar bir gerekçe alsınlar. Mesela çok konuşuyor Ekrem İmamoğlu desinler. Kaynaklarımızı kesti desinler görevden alsınlar” diyerek rest çekti.

Reklamı Geç