Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU: “KİBRİ VE PARTİZANLIĞI İBB’DEN SÖKÜP ATACAĞIZ”

CHP İstanbul Adayı ve

CHP İstanbul Adayı ve 31 Mart’ın seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlara yaptığı konuşmada, İstanbul’un gelmiş geçmiş en başarılı, en demokrat belediye başkanı olacağının sözünü verdi. İmamoğlu, ”Beni gördüğünüzde, çocuklarınıza diyeceksiniz ki, ‘Ekrem Abiniz gibi çalışkan olun.’ Size söz veriyorum, çok çalışacağım. Hiç yorulmayacağım. Allah’a şükür hem enerjimiz var hem gençliğimiz var hem de yüreğimiz var, yüreğimiz. Ve asla vazgeçmeyen kararlılığımız var. Diyeceksiniz ki, ‘Çalışkan adam.’ Bu kibre bürünmüş yönetimin yerleştiği İBB’de, kibiri ve partizanlığı söküp alacağız” dedi.

CHP İstanbul Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sivaslılar buluşmasının ardından Maltepe caddelerinde ve sokaklarında seçim otobüsüyle halkla selamlaştı. İmamoğlu’na yol boyu sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar, zaman zaman seçim otobüsünün önünü keserek, seçilmiş İBB Başkanı ile buluştu. İmamoğlu, yoğun ilgi nedeniyle gecikmeli olarak Maltepe Meydanı’na ulaştı.

Meydanda İmamoğlu’nu binlerce vatandaş beklerken, yüzlerce yurttaş da çevredeki binaların balkonlarından ve çatılarından seçilmiş İBB Başkanı’nın konuşmasını dinledi. İmamoğlu’nun konuşması sırasında ilginç bir olay yaşandı. Seçim otobüsünün üzerinden, ”Ekrem Başkan olmadan kız vermeyiz’ dediler. İstemeye gidecek miyiz?” yazılı pankartı gören İmamoğlu, konuya kayıtsız kalmadı ve seçimden sonra ”kız istemeye” gitmek için pankart sahiplerinin iletişim bilgilerini aldırdı

”BENİM YAKINIMDIR DÖNEMİ BİTECEK”

”Ekrem Başkan” tezahüratı eşliğinde konuşan İmamoğlu, Maltepe’deki halkla buluşmasında özetle şunları söyledi: Biz, sizlerin yüzünüze baktığımızda bu toprakların geçmişini görüyoruz. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi görüyoruz. Bu güzel insanların geçmişinden beslendiği tüm değerleri görüyoruz. Onun için seviyoruz sizi. Tek sebebi var. İnsan olduğunuz için seviyoruz. Çok seviyoruz sizi. Türkiye’nin can yakıcı sorunları var. Ekonomi ve işsizlik. Ne yazık ki her 3 gencin 1’i işsiz. Üniversite okumanın kıymeti yok. Üniversite mezunu olan gençlerin neredeyse her 2’sinden 1’i işsiz. Bunu çözmemiz lazım.

Bu şehrin insan kaynağını, işsizlere yeni sektörler yaratıp iş imkanları sunacağız. Bu, bizim özel alanımız olacak. Öyle ona buna havale etmeyeceğiz. Telefonla, televizyonla, talimatla insanlar işe giremez. Bir avuç insanın kendi yakın çevresine makam tayin ettiği bir ülkedeyiz. Bizim insanlarımız, yetenekli insanlar. Bölge istihdam ofisleri kuracağız. Bu şehrin insanlarını sektörlere göre yetiştireceğiz. Ona kart verip, ‘Benim yakınımdır’ diye birine yollamayacağız. Benim için bu şehrin her bireyi, her insanı benim yakınım.

”DİYECEKSİNİZ Kİ; ‘ÇALIŞKAN ADAM”’

Yarın, İstanbul’un mekânsal tasarımlarını sizlerle paylaşacağım. Bu şehrin tüm sorunlarına ve çözümlerine hakimiz. İstanbul’un gelmiş geçmiş en başarılı, en demokrat belediye başkanı olacağım. Beni gördüğünüzde, çocuklarınıza diyeceksiniz ki, ‘Ekrem Abiniz gibi çalışkan olun.’ Size söz veriyorum, çok çalışacağım. Hiç yorulmayacağım. Allah’a şükür hem enerjimiz var hem gençliğimiz var hem de yüreğimiz var, yüreğimiz. Ve asla vazgeçmeyen kararlılığımız var.

Diyeceksiniz ki, ‘Çalışkan adam.’ Bu kibre bürünmüş yönetimin yerleştiği İBB’de, kibiri ve partizanlığı söküp alacağız. Ben, seçildikten sonra partimin milletvekiliymiş, yöneticisiymiş, damadıymış, kızıymış, oğluymuş… Ben onlarla ilgilenmeyeceğim ki. Ben, 16 milyon insanla ilgileneceğim. Benim sorunum, bir avuç insanla. Hiç kimseyle sorunum yok. Herkese aynı gözle bakacağım. Hepinizden bizim, ahlaklı ve erdemli yol yürüyüşümüze destek vermenizi istiyoruz. Ben, bu süreçte ve yolda yalnız yürümeyeceğimi biliyorum.

”İBB ÇALIŞANLARINI RAHAT BIRAKIN”

İBB’nin 82 bin çalışanına sözüm ona talimat vermişler: Şu müdürlüğün çalışanları Sultanbeyli’de çalışacak, şu şirkettekiler Bakırköy’de çalışacak… Ya kardeşim bırakın Allah aşkına. İstanbul halkının vergilerinden maaşlarını alan 82 bin İBB çalışanı kardeşimi rahat bırakın ya. O insanların ekmeğini sen vermiyorsun. Bu şehrin 16 milyon insanı veriyor.

Zorlamayla insanlara sahada siyaset yaptırılmaz. Hiçbirinizi zorla mitinge, siyasi parti çalışmasına götürmeyeceğim. Benim rahatlığım, 16 milyon insanımın arkamda olması. Allah’ın bir lütfu bana. İyi ki varsınız. İmamoğlu’nun seçim konvoyu Maltepe’den ayrılıp Pendik’e geçti.

Reklamı Geç