Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU HEPSİ MALTEPE’DE…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 13. Kastamonu Günleri’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçede bir dizi temaslarda bulundu. Maltepe Belediyesi’nin Üreten Engelliler Merkezi ile Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’ni ziyaret etti. Gaziler Günü vesilesi ile Kastamonu’ya ‘Gazilik’ ünvanı verilmesine destek veren Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi’nin engellilerle kese kağıdı üretirken, bilim merkezinde çocuklarla deney yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 13. Kastamonu Günleri’ne katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, Kastamonu’nun değerini ve önemini sadece Kastamonulular değil, Türkiye’de yaşayan 82 milyonun bildiğini söyledi. Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı’nda ve çağdaşlaşma sürecinde çok değerli bir kent olarak yer aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kurtuluş Savaşı’nda elbette Kastamonu’nun önemini biliyoruz. Gazi boşuna ‘Kulağım başka yerde, gözüm başka yerde.’ demiyordu. Gelecek olan düşmanı ancak gelecek silahlarla kovabilecektik” diyerek, Kastamonu’ya selam gönderdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu tür hemşehri günlerinin kültürleri taze tuttuğunu söyledi. İmamoğlu, yöresel günlerin geçmişten gelen bir gelenek olduğunu ve etkinliklerin devam edeceğini kaydetti. Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Başkanı Remzi Şen de Kastamonu’nun Çanakkale Savaşı’nda Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan iki kat fazla şehit verdiğini dile getirerek, şehre gazilik unvanının verilmesi gerektiğini vurguladı. Şen, bu konuda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi partililerden destek istedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretler Maltepe sahildeki Kastamonu Tanıtım Günleri’nin açılışı ile başladı. Açılışa CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu, Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelasını, belediye başkanları ve Kastamonu dernekleri yöneticileri ile birlikte kesen Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı’nda İzmir, Çanakkale, Gaziantep, Şanlıurfa gibi büyük bir öneme sahip olduğunu vurgularken, Kastamonu’ya “Gazi” ünvanının verilebileceğini ifade etti.

ENGELLİLERLE KESE KAĞIDI ÜRETTİLER

Maltepe ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın davetlisi olarak Maltepe Belediyesi Üreten Engelliler Merkezi ile yine Maltepe Belediyesi’ne bağlı Feyzullah Mahallesi Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi ve Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’ni gezen Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Üreten Engelliler Merkezi’ndeki atölyede kendilerine “Çalışkan Karıncalar” adını veren engelli öğrencilerle kese kağıdı yapan Kılıçdaroğlu’na, Sevgi Kafe’de istihdam edilen Down Sendorumlu gençler tarafından çay ve kek ikram edildi. Daha sonra Feyzullah Mahallesi kreşinde eğitim gören minik öğrencilerle vakit geçiren Kılıçdaroğlu belediyenin kreşleri hakkında bilgi aldı. Ardından 4-13 yaş arası çocuklara bilimsel eğitim imkanı sunan Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’nde öğrencilerle eğlenceli bilimsel deneyler yaptı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Maltepe Trabzonlular Derneği’ni ziyaret ederek, Trabzonlu vatandaşlarla bir araya geldi.

Reklamı Geç