Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KILIÇ’TAN MALTEPE’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI MÜJDESİ..

Maltepe Belediye Başkanı Ali

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kentsel dönüşümü bekleyen Gülsuyu ve Gülensu mahallesine “plan” müjdesi vererek, “Daha önce sizlerce de kabul edilen kentsel dönüşüm planları, revize edilerek bu yılın sonbahar ayına kadar, sizlere de danışılarak, çıkartılacak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek. Bunun sözünü sizlere veriyorum” dedi.

maltkentsdöns6Maltepe Belediyesi Gülsuyu Kentsel Dönüşüm Planlama Merkezi, Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından, düzenlenen bir törenle açıldı. Törene, Maltepe Belediye Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Maltepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Aliye Şengül, Gülsuyu Mahalle Muhtarı Necdet Tümer, Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Gülsuyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Şengül ve dernek üyelerinin, mahallelilerin önerilerini dile getirdikleri 18 maddelik basın metnini okumalarıyla başlayan törende bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, şunları kaydetti:

maltkentsdöns7“DANIŞARAK ÇÖZÜYORUZ”

“Maltepe’ye seçilip geldiğimde iki söz vermiştim. Benim için kentsel dönüşümde öncelikli üç önemli mahalle var. Birisi Başıbüyük, diğerleri Gülsuyu ve Gülensu. Ne dedik, dayatan değil danışan bir belediyecilik anlayışıyla sorunu çözeceğiz. Yine dedik ki, zorlanmayacağım mahalle Gülsuyu ve Gülensu. Çünkü sizler örgütlü ve bilinçlisiniz. Bugün kentsel dönüşüm adı altında çeşitli ve sayısız hilelerle sizleri buradan çıkarmak isteyenlerin karşısında, sizlerle beraber barikat kuracağım. Sizleri buradan çıkaramayacaklar. Beni sadece belediye başkanı olarak görürseniz yanılırsınız. Ben sizin bir kardeşinizim, ben sizin Ali’nizim. Çeteler, çeşitli kirli şebekelere bu mahalleyi ezdirmeyeceğiz. Biraz yavaş davrandık. Çünkü acele ederek hatalar yapmak istemedik. Her yere gittik, herkesin görüşünü sorduk.”

maltkentsdöns8“TAPU TAHSİS BELGELERİ İÇİN BAŞVURUN”

Kentsel dönüşüm planlarının vatandaşların da görmesi gerektiğinin altını ısrarla çizen Kılıç, 25 kişilik bir danışma kurulu oluşturduklarını belirterek, “Bu danışma kurulları, mahallede önce nereden kentsel dönüşüme başlanacağına karar verecek. Benim için şunun adamı, bunun adamı yok. Arkadaki teyzem de, öndeki amcam kadar bana yakın ve hepiniz benim annem, babam, kardeşim, bacımsınız. Sizlerle beraber burada modern, sosyal demokrat bir kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyorum. Buradaki kentsel dönüşüm, modern sürgüne dönüşmeyecek. Tapusu olan kadar, tapusu olmayanın da hakkını koruyacağız. Çok az bir süre içerisinde Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin daha önce sizlerce de kabul edilen kentsel dönüşüm planları, revize edilerek, bu yılın sonbahar ayına kadar sizlere de danışılarak, çıkartılacak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek. Bunun sözünü sizlere veriyorum. Ayrıca tapu tahsis belgelerini almak isteyen vatandaşlarımız ofisimize gelerek dilekçelerini bırakabilirler. Yine sizlere kolaylık sağlamak adına İller Bankası ve İş Bankası ile kredi protokolleri imzaladık. Daha ucuz ve uzun ödeme planlı krediler alabileceksiniz.”

maltkentsdöns5“HALKIN İSTEDİĞİ NEYSE YAPACAĞIZ”

2004 ila 2015 yılları arasında 11 yıldır mahalle halkının çeşitli gerekçelerle oyalandığına da işaret eden Kılıç, “Sağdan soldan duyduklarınıza itibar etmeyin. Sizlerle benim aramda hiçbir kimse, hiçbir güç yok. Gelin, doğrusunu bana ulaştığınız her yerde sorun ve öğrenin. Ayrıca kentsel dönüşüm ofisimizi de kurduk. Buradan da en doğru bilgileri alacaksınız. Tek başıma ben hiçbir şey yapamam canlar, siz koluma girerseniz, beraber yürürsek bir şeyleri başarabiliriz. Ben sizlerle sürekli omuz omuza olacağım. Sizler burada 50 yıl kaybetmişsiniz, ben de bir 5 yıl kaybederim. Yeter ki sizlerin istediği olsun. Halkın istediği kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrası vatandaşlar, Kentsel Dönüşüm Planlama Merkezi’ne giderek tapu tahsis belgesi için başvurularını yaptılar.

maltkentsdöns4KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLAMA MERKEZİ

Maltepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde, kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların doğru bilgi almaları, planları görebilmeleri ve başvurularını rahatça yapabilmeleri amacıyla kurulan Kentsel Dönüşüm Planlama Merkezi, Gülsuyu Mahallesi’nde yer alıyor. Vatandaşlar bu merkezden, evleri ve planların durumu hakkında da bilgi alabilecek.

maltkentsdöns3

maltkentsdöns2

maltkentsdöns1

Reklamı Geç