Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİMLİK BİLGİLERİ İLE ALIŞVERİŞ YAPILAN MAĞDURLAR İCRALIK OLDU…

Son günlerde Çekmeköy’de bir

Son günlerde Çekmeköy’de bir garip dolandırıcılık hikayesi yaşanıyor. Her geçen gün mağdurların sayısı artan ilçede seçilen kurbanların Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclis üyeliğine başvuruda bulunan ya da listeye giren isimler olması oldukça düşündürücü. “CHP Çekmeköy’ün üyelik bilgileri ele mi geçirildi” sorusunu gündeme getiren dolandırıcılık mağdurları, borca itiraz ve savcılığa suç duyurusu işlemleri için Kartal Adliyesi’ni yol eylerken ilçe başkanlığı da üyelere attığı mesajla uyarıda bulundu.

Çekmeköy’de genelde siyaset ya da ticaretle uğraşan bir çok isim son günlerde garip bir dolandırıcılık hikayesi ile karşı karşıya. Avon ve Oriflame gibi firmalardan hiç yapmadıkları bir alışveriş için haklarında yasal takip ve icra işlemi başlatılan onca kişi soluğu Kartal Adliyesi’nde alıyor. Her geçen gün sayıları artan mağdurlar sözde internet üzerinden aldıkları kozmetik türü ürünleri kargo aracılığı ile İzmir ve civarındaki adreslerden teslim almış ve borçlarını ödememiş görünüyorlar. Borçlar ödenmediği için de yasal takibe düşen bu kişiler hakkında icra işlemleri başlamış durumda. E-devlet adreslerinden ya da gelen tebligatlardan durumu öğrenen mağdurlar, ilk iş olarak adı geçen firmaları telefonla arayıp konuyu anlamaya çalışıyorlar. Ürün satış işlemlerinin ‘Saadet Zinciri’ türünden elden ele bir çok kişiden geçtiğini öğrenen mağdurlar sorunlarına çare bulamadıkları için doğruca İstanbul Adliyesi’ne gidip borca itiraz ediyor ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyorlar.

Çekmeköy’de bu mağduriyeti yaşayan kurbanların tamamının Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclis üyeliğine başvuruda bulunan ya da listeye giren isimlerden oluşması dikkatleri CHP ilçe başkanlığına çeviriyor. Yapılan sözde alışverişler için mağdurların kimlik bilgilerinin nasıl başkalarının eline geçtiği merak konusu. Yaşanan olayların iletildiği CHP İlçe Başkanlığı, üyelerine mesaj çekerek uyarıda bulundu. Mesajda; “Değerli üyelerimiz lütfen e-devlet bilgilerinizi kontrol ederek hakkınızda icra takibatı olup olmadığını kontrol ediniz. Bazı partililerimiz, kimlik bilgileri kullanılarak borçlandırılmış ve icra takibatıyla karşılaşmışlardır” denildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Cahit Barutçu, söz konusu kimlik bilgilerinin bu kişilerin eline nasıl geçtiğinin araştırıldığını ve Çekmeköy’de sadece CHP’lilerin değil başka siyasi partilerden isimlerin de bu gibi dolandırıcılık olayları ile karşı karşıya kalmış olabileceklerini ifade etti. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar da, TC no dahil, anne ve baba isimleri ile doğum gün ve ay olarak kimlik bilgilerinin nasıl başkalarının eline geçtiğinin biran evvel aydınlatılmasını bekliyor.

Reklamı Geç