Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘KIRMIZI’, ‘BEYAZ’ VE ‘MAVİ’ LİSTELER ÇEKİŞİYOR, ADAYLAR VE EKİPLERİ ATIŞIYOR…

CHP Çekmeköy Örgütü, ilçe

CHP Çekmeköy Örgütü, ilçe başkanı ve yönetimini seçecek delegeyi belirlemek üzere sandık başına gitmeye hazırlanırken adaylar arasında da kıran kırana bir yarış var. Hüseyin Kızıldaş’tan Muzaffer Tokmak’a, Halis Gerbağa’dan Önder Ulutaş ve Sultan Çuhacı’ya pek çok adayın olacağı kongrenin delege seçimleri için ‘Kırmızı’, ‘Beyaz’ ve ‘Mavi’ olmak üzere üç liste çekişecek. Adaylar ve ekipleri arasında da çeşitli iddialar, atışmalar ve suçlamalar havada uçuşuyor. En vahim suçlamaların başında ise 31 Mart seçimlerinde DP’den aday olan Hüseyin Sipahi ile işbirliği yapma iddiaları geliyor…

Mahalle delege seçimlerinin 16 ve 17 Kasım itibarı ile başlayacağı CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı için yarış kızışıyor. İlk etapta Mehmet Akif, Kirazlıdere, Merkez ve Mimar Sinan Mahalle delege seçimlerinin yapılacağı kongre takvimi daha sonraki günlerde Hamidiye, Aydınlar, Taşdelen, Alemdağ, Cumhuriyet, Çatalmeşe ve diğer mahalleler ile devam edecek. 400 civarında delegenin belirleneceği seçimlerde ‘Kırmızı’, ‘Beyaz’ ve ‘Mavi’ listeler yarışacak. Partili üyelerin seçeceği delege listelerinde kadın ve gençlik kotaları uygulanacak. Sadece Çamlık Mahallesi’nde tek listenin çıkması bekleniyor fakat orada da durum son dakikaya kadar değişebilir.

İlçe başkanlığı yarışında da adeta kıran kırana bir mücadele sergileniyor CHP Çekmeköy Örgütü’nde. Eski ilçe başkanlarından Hüseyin Kızıldaş ve Muzaffer Tokmak ile geçen dönem aday olup ikinci olan Halis Gerbağa, Önder Ulutaş ve Sultan Çuhacı gibi isimler aday olduklarını parti içinde resmen duyurmuş durumdalar ve çalışmalarını sürdürüyorlar. İlçe başkan adaylarının çalışmaları o denli yoğun ve hararetli ki, parti içinde ve ilçe kamuoyunda; “Normal seçim süreçlerinde bu derece çalışma performansı gösterilse Çekmeköy’de kesin iktidar oluruz” yorumları yapılıyor.

Yine ilçe başkan adayları ve ekipleri arasında da çeşitli iddialarla karşılıklı suçlamalar ve atışmalar yaşanıyor. Bazı adaylar birbirini, geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde Demokrat Parti’den aday olup Çekmeköy’de CHP’ye seçim kaybettirdiği yorumlarına neden olan Hüseyin Sipahi ile gizli işbirliği yapıp aynı safta durmakla suçluyor. Bazı adaylar da birbirini, özellikle yerel seçimlerde mevcut aday Seyfettin Yıldırım’ı tam olarak desteklemeyip sahada çalışmamakla itham ediyor. Yine adaylar arasında eski ve yeni tartışmaları da yaşanıyor ve Çekmeköy’de CHP’nin dışarıdan dizayn edilmeye çalışıldığı iddialarını ortaya atıyor.

Kongre sürecinde delege seçmeye hazırlanan üyelerin de kafası karmakarışık. Siyasi açıdan son derece hassas dengelerin olduğu Çekmeköy’de CHP’nin her dönem bu gibi ilçe başkanlığı yarışları ile enerjisini boşa harcayıp asıl seçimlerde sahada parçalanmış örgüt görünümü ile başarısız olduğunu öne süren bir kısım partili; “Her seferinde hep aynı isimler ve aynı yüzler. Yeni, farklı ve değişik profiller neden ön plana çıkartılmıyor. Neden yepyeni isimler işbaşına getirilmiyor. Neden hep birbirinin adamı pozisyondaki kişiler bu yarışı sürdürüyor?” şeklinde sorgulamalar yapıyor.

Reklamı Geç