Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KITALARARASI 39. İSTANBUL MARATONU BAŞLADI..

Bu yıl da birbirinden

Bu yıl da birbirinden renkli görüntülere sahne olan 39. İstanbul Maratonu’nda startı ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Vali Vasip Şahin ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen birlikte verdi.

Start öncesi sporculara ve vatandaşlara hitap eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 39. İstanbul Maratonu’nda çocuklar için koşulduğunu belirterek, katılan sporculara ve vatandaşlara başarılar diledi. Katılımın yoğun olmasının kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Mevlüt Uysal, şöyle konuştu; “Şu anda 10 binler Asya’dan Avrupa kıtasına koşuyor. Dünyada değişik maratonlar yapılıyor ama İstanbul inşallah bundan sonra dünyanın en bilinen, en meşhur maratonu olacak. Çünkü iki kıta arasında yapılan ilk ve tek maraton. Dünyanın incisi olan İstanbul, inşallah bu tü uluslar arası faaliyetlerle çok daha iyi yere gelecek. Bu sene yine yoğun bir katılımcı var. 100 ülkeden 25 bin profesyonel sporcu katılıyor. 100 binin üzerinde de vatandaşımız kıtalararası koşu için hazır. Biz de startların ardından köprüden Avrupa yakasına yürüyeceğiz. Ardından da Sultanahmet’te ödülleri vereceğiz.”

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından organize edilen, dünyanın iki kıta arasında koşulan tek maratonu olma özelliğine sahip Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na bu yıl 100’den fazla ülkeden 25 bin profesyonel koşucu yarışıyor. 9 bin görevli ve bin gönüllü çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi dereceye giren sporculara toplam 755 bin dolar ödül verecek. Bu yıl ilk kez koşucuların önünde giden bir araç (Mobil Tavşan Atlet) bulunuyor. Bu aracın üzerinde yer alan süre göstergeleri, koşucuların hangi sürede nerede olacakları gibi hedef bilgileri vererek yönlendirme yapıyor. Bu sistem için Alman Profesör Helmut Winter ile Amerikalı Profesör Sean Hartnett yarışa davet edildi. Maratonda çip kontrol ve zamanlama ölçümleri Spor İstanbul Timing Ekibi tarafından yapılıyor.

İstanbul Maratonu bu yıl 4. kez Dünya Maratonlar Birliği’nin hak eden maratonlara verdiği Yeşil Maraton ‘Greenmarathon’ kategorisinde koşuluyor. Sporcular 5 lira bağış yaparak ‘İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı’na fidan bağışlayabiliyor. Maratonda sporcuların kullanacağı materyaller geri dönüşümlü malzemeden yapılıyor. İBB Şirketlerinden İSTAÇ, yarışma süresince çıkan bütün atık malzemeleri toplayarak geri dönüşüme kazandıracak.

Halk Koşusuna bu yıl da 100 binden fazla sporsever katılıyor. 42 kilometrelik Maraton 09.00’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden başladı ve Sultanahmet Meydanı’nda son bulacak. 15 kilometrelik maraton ise, saat 09.15’de yine 15 Temmuz Şehitler gişelerinin 300 metre gerisinden başladı ve Yenikapı Miting Alanı’nda sona erecek.10 kilometrelik koşu da saat 09.30’da maraton koşusunun 300 metre gerisinden başladı ve Eminönü’nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek.

Parkur ve parkurlara çıkan tüm yollar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü dahil yarış sabahı saat 07.00 ile 14.30 arasında trafiğe kapalı. IAFF tarafından (International Association of Athletics Federations – Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği)’ne taşınan ve dünyanın en çok ilgi gören maratonları arasında yer alan spor etkinliği, 2012 yılında IAFF tarafından ‘Altın Kategori’ ünvanına layık görüldü. Kıtalar arası koşulan tek yarış özelliğine sahip olan İstanbul Maratonu, yaklaşık 43 kilometrelik maraton, 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu, halk koşusu ve engelliler koşusu olmak üzere 5 ayrı kategoride yapılıyor.

Reklamı Geç