Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİTAPSEVERLER BU YIL DA ÜSKÜDAR KİTAP FUARI’NDA BULUŞUYOR..

Kültür ve sanat etkinliklerinde

Kültür ve sanat etkinliklerinde öncü çalışmalara imza atan Üsküdar Belediyesi, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açan 4. kitap fuarı ile bu yıl da binlerce kitap dostunu bir araya getiriyor.

Kitap Fuarı’nın açılışına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyanet İşleri 17. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Ali Pulcu, Osman Boyraz, Hasan Turan, Hurşit Yıldırım, Hulusi Şentürk, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Kahraman, Basın Yayım Birliği Başkanı Emrah Kısakürek, Milli Saraylar Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, Senarist ve Yönetmen Semih Kaplanoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve birçok kitapsever katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da birbirinden farklı programlar, etkinlikler düzenliyoruz. Hepsi birbirinden güzel ve çok kıymetli programlar. Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz Kitap Fuarı doğrusu bunların içinde özel bir önemi ve yeri var. Kitabın bu kadar yakıştığı deniz kokusu, tarih kokusu, kültür kokusu ve kitap kokusunun güzel bir armoni oluşturduğu başka bir şehir zannediyorum yok denecek kadar azdır. Birbirini bu kadar çok seven kokuların, dillerin, dinlerin, anlayışların, hoşgörünün ve tahammülün zirve yaptığı güzel şehrimiz Üsküdar’ımız da 4. Üsküdar Kitap Fuarı’nda siz kıymetli dostlarımızla birlikteyiz” dedi.

Başkan Türkmen konuşmasının devamında, “Orhan Veli’nin İstanbul’u dinlediği yer Üsküdar, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın tasfirlerine misafir Üsküdar, Kemalettin Tuğcu’nun hayal dünyasını şekillendiren Üsküdar. Tarih boyunca sayısız medeniyetlere, sayısız anlayışlara ev sahipliği yapmış, kitaplara sığmayan, kalemlerin, yazıların ve yazarların tarifte zorlandığı kadim medeniyetin şehri Üsküdar. Bu güzel şehrimizde yaşamak Allah’ın bizlere en büyük lütfudur. Bu güzel şehrimizin güzel insanlarına hizmet ediyor olmak bizim için ayrı bir onurdur. İşte bu güzel şehrimize gece gündüz demeden hizmet etmeye gayret ediyoruz. Belediyecilik alt yapı üst yapı çalışmalarıyla zaten olması gereken bir faaliyet ama Üsküdar’da bunun daha ötesi ve daha anlamlısı var. Kültürel ve sosyal belediyecilik adına Üsküdar’ımız muazzam bir zemin. Güzel şehrimizde kültürümüz, geleceğimiz, çocuklarımız, geçmişimiz ve kadim değerlerimiz adına hepimize çok iş düşmektedir. Bizim bir sloganımız var “Üsküdar’da nefes alan Üsküdar’a nefes vermeli” diye. Bu güzel şehrimizde madem ki nefes alıyoruz her birimizin bu güzel şehre katacağı çok değerler ve hizmetler olduğuna inanıyorum. Bunlardan en anlamlısı ve en çok iz bırakacak olanı kitapla, yazıyla, yazarla, şairle, ilim irfan erbabı büyüklerimizle Üsküdarlıları ve özellikle sevgili gençlerimizi buluşturma adına düzenlediğimiz kitap fuarıdır” ifadelerini kullandı.

4. Kitap Fuarı’nın onur yazarı Diyanet İşleri 17. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Ben yazar denecek kadar yazar değilim akademik bir kaç araştırması yayınlanan bir insanım sadece ama buna rağmen bu fuarın onur yazarı olarak davetinden dolayı Belediye Başkanımıza en kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum. Okudukça yazmak zorlaşıyor. İnsan okudukça cehaleti artıyor. Hatta çok okursanız yazmak tamamen imkansızlaşıyor tecrübeyle sabittir. İnşallah en azından islami ilimlerin usul alanlarında çeşitli eserlerle karşınıza çıkacağımı en azından vaad edeyim ki bağlayıcı olsun. Bizim medeniyetimiz bir kitap medeniyetidir. Cemil Meriç’in ifadesiyle, ‘Her kitap geleceğe atılan bir mektuptur’” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “Her yaştan ve her yerden gelen fevkalade bir kalabalık var. Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Kitaplara yabancı olmamak lazım. Kitaplara dost olmak lazım. Kişileri tanımak ve anlamak için hangi kitapları okuduğunu sormalısınız. Okumayan insan 20 yaşında da olda yaşlanmıştır 80 yaşında da olsa gençtir. Okumak fiilini bırakmamak lazım. Giderek okuyan bir toplum haline geldik. Bundan dolayı oldukça memnunuz” dedi.

Üsküdar’da açılan kitap fuarı, 18 Şubat tarihine kadar saat 10.00 ile 20.00 arasında kitapseverleri ağırlayacak. Kitap fuarında 100 yayın evi stantlarıyla yer alırken, 250’yi aşkın yazar okuyucularıyla buluşacak.

Reklamı Geç