Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIZILDAŞ; “BURASI YİNE KAMUNUN MALI OLMAYA DEVAM EDECEK..”

Çekmeköy kamuoyunun yakından takip

Çekmeköy kamuoyunun yakından takip ettiği Hamidiye Mahallesi’ndeki 465 Ada, 1 Parsel Sayılı 7028.80 metrekarelik arsanın satışı muhalefeti bir kez daha ayağa kaldırdı. Millet İttifakı ortakları CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Yunus Başer imzasıyla yapılan ortak basın açıklamasında, daha evvelce mahkeme kararı ile satışına dur denilen arsanın ikinci kez satılmasına da mahkeme yoluyla dur denileceği kaydedildi. Basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Bu bölgede yaşayan halkımızın devlet okuluna ihtiyacı varken ve yüce Türk yargısının da bu arsanın özel eğitim alanı olarak satışının mümkün olamayacağı yönünde emsal kararı mevcutken, yapılan yeni bir satış ihalesini daha mahkemeye taşıdık ve yine yüce Türk adaletinin halkın hakkını teslim etmesini bekliyoruz” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri ile birlikte satışı yapılan arsada basın açıklaması yapan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, daha evvelce de bu arsanın satılmasını mahkeme yoluyla durdurduklarını ifade etti. Süreci anlatan Kızıldaş, şunları kaydetti: “Çekmeköy, Hamidiye Mahallesi 465 Ada, 1 Parsel Sayılı 7028.80 m2’lik Kamu Hizmet Alanı 12.05.2017 tarihli 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı değişikliği ile “Belediye Hizmet Alanı” iken “Özel Eğitim Alanı” statüsüne alınmıştır. Arsanın bulunduğu Hamidiye Mahallesinde ve Çekmeköy’ ün diğer mahallelerinde devlet okulu ve derslik ihtiyacı çok fazla iken bu parselin özel eğitim alanı olarak tahsis edilmesinin kamu yararını gözetmemesi nedeniyle Hüseyin Kızıldaş adına Türkiye Cumhuriyeti 11. İdare Mahkemesine dava açılmıştır. Bilirkişi heyetinin incelemeleri sonucu 2018/73 esas nolu, 2018/1595 karar nolu mahkeme kararıyla açılan dava haklı bulunmuş ve yürütmesi durdurulmuştur.

Ne yazık ki kamunun çıkarlarını göz ardı eden Çekmeköy Belediyesi CHP’li Meclis Üyelerinin muhtelif zamanlarda söz konusu alanın hastane yapılması veya Milli Eğitim Müdürlüğüne verilerek devlet oOkulu yapılması ile ilgili önergelerini görmezden gelmiştir. Çekmeköy Belediyesi’nin bu bölgede, bu ölçekte ve bu değerde başka bir kamu arazisi yoktur. Çekmeköy ilçesinin devlet okulu, derslik ve hastane ihtiyacının çok fazla olduğu Çekmeköy Halkı tarafından bilinmektedir. Bu nedenle söz konusu arsanın özel eğitim alanı olarak satılması kamunun yararına değildir.

Özel okul cenneti olan Çekmeköy’de çocuklarını özel okullara gönderemeyen aileler için devlet okulu sayısının arttırılması zaruridir. Çünkü bu bölgede ki devlet okullarında 50–60 kişilik sınıflarda ders yapılmaktadır. Söz konusu yerde halkın devlet okulu talebi vardır. Çekmeköy Belediyesi bunu görmezden gelerek bu alanın özel okul olması için 08.07.2020 tarihli 49 No’lu, oy çokluğu ile alınan meclis kararıyla Özel Eğitim Alanı olarak satılmasını kararlaştırmıştır. Kamuoyunun beklentisi doğrultusunda Çekmeköy Belediyesinin almış olduğu bu kararı durdurmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Murat Cirav İstanbul İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebi ile dava açmıştır. Bildiride ismi bulunan ilçe başkanları olarak bu davanın takipçisi olacağımızı Çekmeköy’ün yararına olan her kararın destekçisi olacağımızı ve kamu yararı gözetmeyen kararlarda da gerekli adımları atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Arsa satışına ilişkin açılan davanın takipçisi Avukat ve CHP Meclis Üyesi Özgür Kip de yaptığı kısa açıklamada, “Belediyelerin kaynak üretirken ellerindeki kamu arazilerini değil başka kaynaklardan kaynak üretmesinden yanayız. Sata sata kaynak olmaz. Geldiğimiz noktada bu satışı da yargıya taşıdık ve davanın takipçisi olacağız. Yürütmeyi durdurma ve satış sürecinin kesinleşmesinin engellenmesi için açtığımız davaların sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek de yaptığı açıklamada sadece dava açmakla kalmadıklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde askı ilanı içerisinde itirazda bulunduklarını, itirazlarının görüşüldükten sonra bu yerin imar durumunun kesinleşeceğini söyledi. Belediyelerin arsa üretmek gibi bir amacı da olduğunu ifade eden Bellek, Çekmeköy Belediyesi’nin hiçbir yeni arsa üretimi yapmadığını söyledi. Bellek, “Bu yerin satışına evet veren meclis üyeleri büyük vebal almışlardır. Ekonominin geldiği hali görüyorsunuz. Dolay, Euro enflasyon nerelere gelmiş bu arsa satışları ile bunu düzeltmeleri mümkün değil” dedi.

Arsa satışının acı verici olduğunu ifade eden İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç, “Bu satış Çekmeköy Belediyesi’ni kurtaracak mı?” diye sordu. 2.5 sene önce belediyenin borç batağında olduğu iddialarının, bizzat belediye başkanı tarafından yalanlandığını anlatan Başkan Dilaver Koç, “2.5 yılda bu belediye nasıl battı. Belediyenin ne kadar borcu var çıksın anlatsınlar. Muhalefeti yok sayıyorlar. Bu devran dönecek ve bu arsanın peşkeş çekilmesi vicdanları yaralamaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç