Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KIZILKAYA; “YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN HALK PARTİSİ..”

Yurdun dört bir yanında

Yurdun dört bir yanında olduğu üzere İstanbul genelindeki tüm ilçelerde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı. Ümraniye’de partililerle birlikte Atatürk anıtına çelenk bırakan CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, genel merkezin mesajını okuyarak; “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Halk Partisi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıl dönümü tüm ilçelerde törenlerle kutlandı. Ümraniye Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına partililerle birlikte çelenk koyan ve genel merkezin mesajını okuyan CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya; “Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas’ta, Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız” dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunduğu törende Başkan Kızılkaya, şunları kaydetti:

“Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizmin karşısındaki kararlılığı, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. kuruluş yıldönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında olacağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyet seviyesine, onun da ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin’ olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililer’e, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz.”

Reklamı Geç