Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KORONAVİRÜS İLE NASIL MÜCADELE EDECEĞİZ?..

Bütün dünyayı etkisi altına

Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ülkemizi de tehdit etmeye devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bir dizi tedbir ve önlem paketini uygulamayı sürdürüyor. Bugün sosyal medya üzerinden canlı yayınla İstanbullulara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 39 ilçe belediye başkanı ile Koronavirüs konusunda alacakları tedbir ve önlemler noktasında acil toplantı yapacaklarını duyurdu fakat akşam saatlerinde gelen bilgi Ak Parti’li hiçbir ilçe belediye başkanının bu toplantıya katılmadığı yönünde oldu.

Bütün dünya Koronavirüs belasıyla boğuşuyor. Son bir haftadır ülkemizde de salgın yayılmaya devam ediyor. Türkiye’de her geçen gün vaka sayısı artarken korku ve panik içinde olan vatandaşlar; yetkililere seslenerek siyaset, görüş, düşünce ayırt etmeksizin topyekun bir mücadele çağrısında bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bugün canlı yayınla vatandaşlara seslenerek Koronavirüs tedbirleri hususunda yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı. İmamoğlu, “Yıllardır insanları buluşturmak için çabaladım bugün ise buluşturmamak için mücadele veriyorum. Aman toplu yerlerde bulunmamaya dikkat edin” uyarısında bulundu. İmamoğlu’nun 39 ilçe belediye başkanı ile acil toplantı yapacakları duyurusu da dikkatlerden kaçmadı.

“39 İLÇE BELEDİYE BAŞKANIYLA TOPLANACAĞIZ”

En kritik konulardan birinin İstanbul’da pazar yerleri sorunu olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bu konuda Pazarcılar Odası Başkanı’mızla görüştük, konuştuk. Pazarlarla ilgili alınacak tedbirleri de bugün, 39 ilçe belediye başkanıyla eşgüdümlü olarak konuşacağız. ‘Neler yapmalıyız, hangi kararları almalıyız’ konusunda, ortak akılla, ortak kanaatlerle bir karar verme adına toplantımızı yapacağız. İnşallah bu manada toplumumuzu korumaya devam edeceğiz. Zarar gören sektörlerle buluşmaya çalışıyoruz. Başta turizm olmak üzere birçok alanda bir araya geliyoruz, alınacak tedbirler konusunda konuşuyoruz. Elbette ki devletimizin de açıklamalarını an be an takip ediyoruz. ‘Eşgüdümlü olarak İstanbul’da hangi kararları almalıyız’ konusunda mutlak eksik kalmamayı önemsiyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle, duyarlılığıyla, katkısıyla ve kararlılığıyla eksiğimiz olmayacak diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun bu açıklamasından sonra gözlerin çevrildiği İBB’deki 39 ilçe belediye başkanı toplantısından ne yazık ki beklenen haber gelmedi ve akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Ak Parti’li hiçbir belediye başkanının toplantıya katılmadığını duyurdu. “İBB Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu 39 İlçe Belediye Başkanını #CoronaVirusu konusunda alınacak tedbirler için acil toplantıya davet etti. Maalesef AK Partili hiç bir Belediye Başkanı toplantıya katılmadı” diyen Özkan, “İlçelerle Büyükşehir’in koordinasyonu konusunun tartışıldığı toplantıya bu denli duyarsız kalmaları yönettikleri ilçe halkına verdikleri değeri ortaya koymaktadır. Bu kadar hassas bir konuda bile partizanlık yapan AK Parti grubunun tavrını siz değerli kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. Tüm bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği Ak Parti grubundan ilçe belediye başkanlarının bu toplantıya neden katılmadığı hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Reklamı Geç