Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KUDÜS’TE BİRLEŞEN İBB MECLİSİ, ATAŞEHİR KONUSUNDA DAĞILDI..

Aralık ayı toplantılarını başlatan

Aralık ayı toplantılarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk oturumda gündemin sıcak başlıkları Kudüs konusunda ortak deklarasyon yayınlarken, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konusunda keskin bir ayrışmaya gitti. ‘Hani milli irade sandıktı’ diyerek İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasını protesto eden CHP grubu meclis salonunu terketti..  

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Aralık ayının ilk oturumu yapıldı. Meclis oturumunun başında Ak Parti, CHP, MHP ve bağımsız üyelerin ortak imzasıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına karşı ortak deklarasyon yayınlandı. Ortak yayınlanan deklarasyonu İBB Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ okudu. Ak Parti adına söz alan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Temel Başalan da, İslam dünyasının Kudüs konusundaki hassasiyeti bilindiği halde alınan kararın bölge güvenliğine yönelik bir provokasyon olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de Donald Trump’ın, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna ilişkin aldığı karara tepki göstererek, “ABD, emperyalizmin en büyük silahı olan mazlum halklar arasında savaş ve çatışma ortamı yaratma kozunu bir kez daha kullanmaya çalıştı” dedi. Gülsever, konuşmasını daha sonra iç siyasete getirerek; “Dünyada bütün bunlar olurken biz yaklaşık üç aydır oturmuş seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarını nasıl görevden uzaklaştırırız onunla uğraşıyoruz” dedi.

“Hani milli irade sandıktı, hani en büyük mahkeme halkın oyuydu” diye soran Gülsever, CHP’li belediyelerin yıllardır devletin kurumları ve müfettişleri tarafından didik didik incelendiğini söyledi. Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırma kararına değinen Gülsever; “Bu hukuki değil siyasi bir karardır. Allah’ın adaletine inanan insanlar böyle yollara başvurmazlar. Zorla iktidarda kalamazsınız. Yakında halkın önüne sandık gelecek ve oy veren halkı da görevden alacaksınız” dedi.

CHP grubunun belediye meclis salonunu terk etmesi esnasında konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, İlgezdi kararının siyasi değil hukuki olduğunu savundu ve “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Battal İlgezdi de idari ve yargı yoluna başvurabilir. 2017 yılında Ak Parti’li belediye başkanları da aynı gerekçelerle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmışlardı” dedi. CHP’li üyelerin salonu terk etmesinin ardından CHP sıraları boş kaldı.

Reklamı Geç