Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜLTÜR SANAT MART’TA BAHAR TADINDA

27. Yıl ENKA Kültür

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, Sanat Uzun Hayat Kısa sloganıyla Mart ayında yine dolu dolu bir programla devam ediyor. Seyirci, 5 oyun ve çok bir özel konserle baharı ENKA Sahnesi’nde karşılıyor.

martkltr4Gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere tüm sanat dallarını kucaklayan 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, Mart ayında da bahar şenliği tadında devam ediyor. ENKA seyircisi baharı, 5 tiyatro oyunu ve çocuklar için çok özel bir konserle karşılıyor. Aristofanes’ten Nazım Hikmet’e,  Dürrenmatt’tan Çehov’a, Theresa Rebeck’ten Özen Yula’ya hem genç hem de usta kalemlerin eserleriyle zengin bir seyir keyfi sunan 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nda Mart ayı, Talimhane Tiyatrosu’nun Göl Kıyısı oyunuyla başlayacak. Meltem Cumbul, Pelin Ermiş, Ushan Çakır’ın performansıyla 3 Mart Salı akşamı sahnelenecek oyun, göl kıyısındaki evde yaşayan bir ailenin sır dolu trajedisini izleyiciye aktaracak.

martkltr3Etkinlikler, Moda Sahnesi’nin politika ile komedinin iç içe geçtiği; sınır, vatandaşlık, birey, özgürlük meselelerini tartışma konusuyapan Parkta Güzel Bir Gün adlı oyunuyla devam edecek. Oyun, 10 Mart Salı akşamı sahnelenecek. 16 Mart Pazartesi akşamı ise ENKA Sahnesi, Tiyatro Adam’ın 5.Frank oyununu ağırlayacak. Vahşi kapitalizmin bu trajikomik eleştirisi seyirciye, iki yüzyıl boyunca şiddet, hile ve dolandırıcılıkla dünyaya şekil veren Frank Bankası’nın ironik öyküsünü anlatacak.

martkltr2Sezonun tek konser etkiliği Neşeli Pazarlar Konseri’nde ise ENKA seyircisi, Barış için Müzik Orkestrası ile buluşacak. Gelecekte daha barışçıl bir yaşam biçimi yaratmak amacıyla kurulan orkestra 22 Mart Pazar günü bir kez daha barışın sesi olacak. Nazım Hikmet’in perspektifinden şahitlik edeceğimiz Kuvayi Milliye – Kurtuluş Savaşı Destanı ile devam edecek buluşmalarda, 23 Mart Pazartesi günü Tiyatro 2000’in ENKA Sahnesi’ne konuk olacak. 24 Mart Salı günü, Bo Sahne’nin muhafazakar bir çevrede geçen gizem dolu oyunu Bakarsın Bulutlar Gider ile 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, Dünya Tiyatro Günü’ne iki kala, yeni sezona hazırlanmak üzere yaza kadar ara verecek.

martkltr1

 

 

Reklamı Geç