Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜLTÜR VE SANAT GAZETECİLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI..

Gazetemizin de üyesi olmaktan

Gazetemizin de üyesi olmaktan onur duyduğu Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD, yine bir ilke imza atarak ülkemizde kültür ve sanat gazeteciliğinin gelişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa bir programa imza atıyor. Anadolu’nun dört bir yanından basın temsilcilerinin İstanbul’da ağırlandığı 4 günlük eğitim programının açılışı Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde start aldı. İlk günkü program Sultanbeyli Belediyesi’nin ev sahipliğindeki öğle yemeği ve Aydos Kalesi gezisi ile devam etti.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derenği AYGAD’ın, ülkemizde kültür ve sanat gazeteciliğinin gelişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği 4 günlük eğitim ve gezi çalıştayı başladı. Pendik Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış programına Anadolu’nun dört bir yanından davetli gelen basın mensubu temsilciler, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve çok sayıda AYGAD üyesi gazeteci katıldı. İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan eğitim seminerinin açılış konuşmasını AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ yaptı.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, “Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti olarak amacımız bu eğitim programı ile Kültür, Tarih, Sanat ve Turizm miras ve yatırımlarımızın bundan sonra haberleştirilmesi, halka anlatılması için yayınlar yapılması için bu alandaki haberciliğin nasıl yapılacağını aktarmaktır. Bu sayede özellikle son 20 yılda ülkemizde yapılan çalışmaları aktarmanın yanında, bu çalışmaların halkın dikkatini çekecek biçimde nasıl yayınlanacağını da öğreten bir eğitim programı oluşturmaktır. Bu program ile hem kültür varlıkları yerinde görülecek hem sanatın her alanındaki gelişmeler anlatılacak hem bunların nasıl sunulacağı öğretilecektir” dedi.

“Ülkelerin gerçek zenginliği Kültür ve Sanat alanındaki mirasları ve ortaya koydukları eserleridir” diyen Başkan Işıkdağ, şunları söyledi: “Buradan hareketle yola çıkan AYGAD, son 20 yılımızda aslında hayli iddialı işler yapılmasına, dünyada saygınlık uyandıran işlere imza atılmasına rağmen Türkiye’de fazla bilinmeyen, belki de göz ardı edilen bu alana yerel basını yoğun biçimde sokarak, hak edilen takdir ve saygıyı kamuoyunda işlemek için bir eğitim programı hazırladı.

Bu program çerçevesinde ülkemizin birçok ilinden basının önemli temsilcileri İstanbul’da bir otelde buluşacak ve 4 gün boyunca hem yerinde incelemelerde bulunacak hem devletimizin Kültür-Sanat alanındaki yatırımlarını ve çalışmalarını detayları ile öğrenecek, hem bunları nasıl haber ve makale olarak sunabileceğini bir anlamda eğitilerek öğrenecektir. Her gün sabah seansında teorik eğitim verilecek. Bilgi notları ve anlatımlar ile donatılan gazeteciler, öğleden sonra da farklı noktalarda kültür-sanat varlıklarımızı, yatırımları ve etkinlikleri ziyaret ederek yerinde tespitlerde bulunacaktır.

Toplam 4 gün sürmesini hedeflediğimiz çalışma takvimimizin akşam seanslarında da etüt çalışması yapılarak, öğrenilmesi gereken detaylar bir fikir tartışması havasında iletilecektir. Gazetecinin bir tarihçi, bir sanatçı, bir kültür anlatıcısı kadar donanım sahibi olmasına yönelik ilk adım olarak gördüğümüz bu çalışmalar sonunda elde edilen sonuçların çıktıları ayrıca bir eğitim kitabı ve bu sürede yaşananlar da bir belgesel anlatı film olarak yine basına dağıtılacaktır.”

İlk günkü eğitim çalıştayında daha sonra Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bir konuşma yaparak AYGAD’ı böylesine etkili bir projeyi hayata geçirdiği için kutladı. Katılımcılara teşekkür plaketinin de verildiği programda Prof. Dr. Erhan Eroğlu yerel gazetecilere iletişim ile ilgili bir sunum yaptı. Program daha sonra Sultanbeyli Belediyesi’nin evsahipliği yaptığı öğle yemeği ve ardından Aydos Kalesi gezisi ile devam etti.

Kale gezisinde AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e bir teşekkür plaketi takdim etti. Yarın da güne eğitim semineri ile başlayacak olan AYGAD konukları daha sonra İstanbul Valiliği ve akşam da Ümraniye Belediyesi’nin evsahipliğindeki programda ağırlanacaklar. Sonraki gün ise Şile gezisi yapacak olan AYGAD konuğu gazeteciler akşam Çekmeköy Belediyesi’nin konuğu olacaklar ve son gün ise Gebze gezisi ve yine Pendik’teki akşam yemeği ile final yapılacak.

Reklamı Geç