Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LONDRA’DA TEMASLARDA BULUNAN İSPAR’TAN YENİ PROJELER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, 2015 yılı yatırmalarına start verdi. Hizmet kalitesi ve standardı artırmak amacıyla model kentlerde incelemeler de bulundu.

isparklon1İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve beraberindeki heyet, İngiltere’de ulaşım ve otopark sektörünün önde gelen kuruluşlarıyla temaslarda bulundu. Avrupa Park Birliği Başkanı Nick Lester’in de aralarında olduğu Heliport, Akıllı Bisiklet, Marina ve Otopark şirketleri temsilcileriyle görüşmelerde bulunan heyet Londra’da düzenlenen Boat Show fuarına da katılarak 2015 yılında hayata geçirilecek projeleri ilgililerle paylaştı. Ayrıca EPA Başkanı Lester’le 2015 yılında İstanbul’da düzenlenecek olan “Uluslararası Ulaşım Araçları Otopark Sempozyumu” konusunda değerlendirme toplantısı da yapıldı.

isparklon2Çevik, “Yamaçlar elektrikli bisikletle aşılacak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bisiklet yollarını yaygınlaştırırken İSPARK vasıtasıyla da ulaşıma alternatif model akıllı bisikletleri hayata geçiriyor. İstanbul’da sahil bandında hayat geçirilen proje elektrikli bisikletlerin kullanıma sunulmasıyla yaygınlaştırılacak. Yedi tepeli İstanbul’da yokuşlar elektrikli bisikletle aşılacak. Dik yamaçlarda bisiklet severlerin yaşadığı zorluk elektrikli bisikletlerin devreye alınmasıyla ortadan kalkacak. Kadıköy-Kartal arasında akıllı bisiklet projesini hayata geçirdiklerini ve İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “Akıllı bisiklet projesini, kent genelinde yaygınlaştırmak amacıyla projeye hız verdik. Florya-Yeşilköy sahil bandında hazırlıklarımız tamam yakın zamanda hizmete açacağız. Ayrıca yamaç alalarda projeyi yaygınlaştırmak için elektrikli bisikletleri de sisteme dahil edeceğiz. ”dedi.

isparklon3Ulaşıma yeni alternatif elektrikli bisikletler

Tarihi yarımada başta olmak üzere elektrikli bisikletlerin kullanımı ve yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı. İSPARK heyeti Londra’da elektrikli bisiklet sistemini uygulamaya koyan yerel yönetim temsilcileri ve şirket yetkilileriyle görüştü. Kadıköy-Kartal, Florya-Yeşilköy sahil bandında uygulanan proje, elektrikli bisikletlerin devreye alınmasıyla kent içinde yeni güzergahların da açılmasını sağlayacak. Daha fazla yol alma ve dik yokuşları çıkabilme özelliği sayesine her yaş grubuna hitap edecek elektrikli bisikletlerin bu yıl hizmete sunulması hedefleniyor.

4 noktada Helikopterle yolculuk başlayacak

İSPARK, Heliport projesi ile dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da trafiğe havadan çözüm sunuyor. İngiltere’de bir dizi temaslarda bulunan İSPARK heyeti Heliport sektörünün önde gelen şirket yetkilileriyle bir araya geldi. İstanbul’da projeyi yaygınlaştırmak ve daha sistemli bir yapıya kavuşturmak amacıyla yerinde incelemelerde bulundu. Kısıklı ve Kadıköy’de açılan pistlere yenilerinin eklenmesi amacıyla fizibilite çalışmaları tamamlandı. Kısa zamanda Sütlüce, Maslak, Yenikapı ve Maltepe dolgu alanları heliport pistlerinin kullanıma açılması hedefleniyor.

Reklamı Geç