Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MAĞDURİYETİN NASIL YARATILDIĞINA DEĞİL, NASIL ÇÖZÜLECEĞİNE BAKIYORUZ..”

Uzun süredir Çekmeköy kamuoyunun

Uzun süredir Çekmeköy kamuoyunun gündeminde olan gecekonduları yıkılan Farabi Sokak mağdurlarını yerinde dinleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sizin nasıl mağdur edildiğinize değil, mağduriyetinizin nasıl giderileceğine bakacağız ve mutlaka çözüm bulacağız” dedi.

Yeni haftanın ilk gününde sabah saatlerinde Çekmeköy’ü ziyaret ederek Farabi Sokak’ta gecekonduları yıkılan mağdur vatandaşları dinleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçmişe takılıp kalmadan kalıcı çözüme odaklandıklarını açıkladı. Beraberinde İBB Danışmanı Tonguç Çoban, İSKİ yetkilileri, CHP’nin geçtiğimiz 31 Mart seçimleri adayı Seyfettin Yıldırım, belediye meclis üyeleri ve CHP ilçe yöneticileri ile birlikte mağdur vatandaşların derdini dinleyen Kaftancıoğlu, bölgede tespitlerde bulundu. Dere ıslah çalışmalarının yapıldığı bölgede vatandaşlarla birlikte uzun süre incelemeler yapan Kaftancıoğlu, devam eden yargı sürecine ilişkin de bilgiler aldı.

KAFTANCIOĞLU; “BABAMIN OĞLU OLSA İLTİMAS GEÇMEM..”

Söz konusu bölgede 14 gecekondu olduğunu, bunlardan 6 tanesinin geçmiş büyükşehir belediyesi döneminde yakıldığını, 8 tanesinin ise yeni dönemde mevcut durumunu koruduğuna yönelik bilgiler alan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Biz, mağduriyetin nasıl oluştuğuna değil, nasıl çözüleceğine bakıyoruz. Sonuçta devam eden bir yargı süreci de var. Gelinen noktada yeni dönemle birlikte yıkımlar durmuş ve kalan vatandaşlarımız mevcut durumunu koruyor. Mağdur edilen vatandaşlarımızın da hak sahibi olması hususunda yapılmakta olan yeni planlar içerisinde bir çözüm bulunması için çalışmalarımızı yapacağız. Bu noktada babamın oğlu olsa kimseye iltimas geçilmesine izin vermem. Mağdur vatandaşlarımızın durumuna mutlaka ama mutlaka bir çözüm bulunacak” şeklinde konuştu.

KIZILDAŞ, İMAMOĞLU VE POYRAZ KONUYU GÖRÜŞMÜŞTÜ..

Geçtiğimiz aylarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Farabi Sokak mağdurlarına çözüm noktasında güzel gelişmeler olacağını duyuran CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile de biraraya gelerek umut veren bilgiler paylaşmıştı. CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun bölgeyi ziyarette; burada 1.016 gün öncesine kadar, 25-30 sene boyunca dişinden tırnağından artırarak sahibi oldukları gecekondularında yaşadıklarını, elektrik, telefon, su ve elektrik gibi kamusal hizmetler aldıklarını anlatan vatandaşlar, gelinen noktada yerlerinin çevredeki inşaat projelerine rant kurbanı verildiğini iddia ettiler. Mağdur vatandaşlar çözüm sürecinin hızlanması için Kaftancıoğlu ve yetkililerden yardım talep ettiler.

Reklamı Geç