Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÇOCUK PARKINA AKARYAKIT İSTASYONU HUKUKA AYKIRI..”

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan çocuk parkının bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan planlara karşı İBB tarafından açılan davadan ‘iptal’ kararı çıktı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, yaptıkları açıklamada; ‘Mücadeleye devam’ dediler..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda onaylanan, Çekmeköy’deki Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na akaryakıt istasyonu yapılmasının önünü açan imar planına karşı açılan davada karar çıktı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin plana karşı açtığı davada planı iptal etti. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Getirilen akaryakıt alanı fonksiyonu yönünden planların kademeli birlikteliği ilkesine aykırı hareket edilmesi, ilgili kurum görüşlerinin eksik parsel ve farklı mekansal kararı içeren teklif üzerinden alınması, kurum görüşlerinde belirtilen şartların yerine getirilmemesi ve zemin etüdü bulunmayan alanlarda plan kararlarının öngörülmesi, iptaline hükmedilen planlarda getirilen fonksiyonların kaldırılması hususları dikkate alındığında, davaya konu 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri ile bu değişikliklere yönelik yapılan itirazların reddedilmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü işleminde hukuka uyarlılık bulunmadığı sonucuna varılmaktadır. Açıklanan nedenlerle, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi hükmü uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına karar verildi.”

KAFTANCIOĞLU VE KIZILDAŞ’TAN, “MÜCADELEYE DEVAM” AÇIKLAMASI..

Geçtiğimiz aylarda CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç, meclis üyeleri, partililer ve bölge sakinlerinin yoğun katılımı ile parkta basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: “Burası park, park kalacak demiştik, kaldı:) Yapılmak istenen rant planı, mahkeme kararıyla iptal edildi. Çocuklarımıza verdiğimiz bir söz daha yerine gelmiş oldu böylece…” CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da bugün parktan yaptığı canlı yayınla, “Çekmeköy de yeşil alanların ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Geçen sürçte mahkeme tarafından atanan bilirkişi tarafından, “Böyle bir kararla kamusal yarar ile bireysel yarar orantısız biçimde zedelenecek, devlete olan güven zedelenecek ve imar planlarına olan güven zedelenecek dolayısı ile bu yere akaryakıt istasyonu yapılmasının uygun olmadığı bilirkişi heyetimizce tespit edilmiştir” denilerek rapor hazırlanmıştı.

Reklamı Geç