Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MAHKEMEDEN HAKKINI ALAN ULUS PAZARI BEYKOZ’DA HUKUKU YİNE BULAMADI..

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) esnafının Beykoz Küçüksu Pazar yerindeki hak arama mücadelesinde; önce İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı uygulanmadı, ardından da mahkemenin ‘tüm tarafların katıldığı bir ortamda kura çekimini yeniden yapın’ kararı yerine getirilmedi. Noter bile kura çekimini yapmaktan vazgeçince Ulus Pazarı esnafı da; “Buradan adaletli bir sonuç çıkacağına inanmıyoruz” diyerek salonu terketti ve yaşananları tutanak altına alarak yeniden mahkemelerin yolunu tuttu.

Bir süre önce Beykoz Belediyesi tarafından önce Ulus Pazarı esnafına ardından da çeşitli oyunlarla Anadolu Yakası Pazarcılar Odası esnafına verilen Küçüksu Pazar yeriyle ilgili olarak çıkan hukuk kararlarına rağmen adalet bir türlü sağlanamıyor. Ulus Pazarı esnafının hakkını aramak için başvurduğu idare mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen Beykoz Belediyesi’nin aylardır açılmasına engel olmadığı Pazar yeri için nihayi karar yine mahkemeden çıktı.

MAHKEME: “GERÇEK KURA ÇEKİMİ YAPILSIN” DEDİ.

Ulus Pazarı esnafının başvurusunu yerinde ve haklı bulan mahkeme; Anadolu Yakası Pazarcılar Esnaf Odası ile Beykoz Belediyesi arasında nerede, kimin huzurunda ve ne şekilde yapıldığı belli olmayan kura çekiminin her iki pazarcı esnafının katılımıyla noter huzurunda adaletli şekilde yeniden yapılmasına hükmetti. Bugün Beykoz Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde noter huzurunda kura çekimi vardı. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi ile Anadolu Yakası Pazarcılar Esnaf Odası’ndan toplam 101 pazarcı esnafının 61 kişilik tezgah için girdiği kura çekilişinde de sonuç çıkmadı.

KURA ÇEKİMİ YAPMASINA İZİN VERİLMEYEN NOTER VE UPEK ESNAFI SALONU TERKETTİ..

Beykoz 1. Noterliği tarafından kura işlemine girecek esnafın yoklama ve kontrolleri yapıldı ancak kura çekme işlemine geçileceği sırada Pazarcılar Esnaf Odası yetkilileri ile Beykoz Belediyesi Zabıtası ve bazı yetkililerinin müdahale etmesi sonucunda noter yetkilileri işlemi yapmaktan vazgeçti ve salonu terketti. Program boyunca Pazarcılar Esnaf Odası üyesi çok sayıda esnaf ve yetkilinin adeta tacizi ve hakaretlerine maruz kalan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu ve 15-20 kişiden oluşan pazarcı arkadaşları da noterin kura işleminden çekilmesiyle durumu protesto ederek salonu terketti.

UPEK BAŞKANI REİSOĞLU; “GEÇEN SEFERKİ KURA ÇEKİMİNDEN NE FARKI KALDI”

Daha önce yapıldığı iddia edilen kura çekiminin de yine bu şekilde Pazarcılar Esnaf Odası ile Beykoz Belediyesi arasında kendilerinin hak sahibi olmalarına rağmen bulunmadıkları bir ortamda yapıldığı için mahkemelere başvurduklarını ve davalarında haklı bulunarak ilgili mahkemelerce bu şekilde karar verildiğini ifade eden Ulus Pazarı Başkanı Bülent Reisoğlu; “Önce Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını uygulamadılar şimdi de kura çekiminin noter tarafından yeniden yapılması yönündeki kararın gereğini yerine getirmiyorlar” dedi.  Yürütmeyi durdurma kararının uygulanması için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Reisoğlu; “Kaymakamlık soruşturma izni vermedi. Biz de daha üst mercilerde ve İçişleri Bakanlığı’nda hukuk yollarını aramaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

REİSOĞLU; “ADALET ER YA DA GEÇ YERİNİ BULACAK, KISA ÇÖP UZUN ÇÖPTEN HAKKINI ALACAK”

Yüce Türk mahkemelerine güvendiklerini ve adaletin er ya da geç yerini bularak kısa çöpün bile uzun çöpten hakkını alacağını ifade eden UPEK Başkanı Bülent Reisoğlu; “Küçüksu Pazar yeriyle ilgili olarak esnafımızın haklarını aramak için başvurduğumuz mahkeme bir karar verdi ve ‘kura çekimini noter huzurunda tüm hak sahiplerinin katılımıyla yapın’ dedi. Şimdi mahkemenin kararına rağmen noteri saf dışı ederek yine kendi aralarında kura çekme yöntemine başvuruyorlar. Bir tarafta Beykoz Belediye Zabıtası ve yetkilileri öte taraftan Anadolu Yakası Pazarcılar Esnaf Odası yetkilileri ve esnafı. Noter yetkilileri görevlerini yapamadan salondan ayrılmak zorunda kaldı. Mahkemenin hak sahibi olarak gördüğü biz Ulus Pazarı esnafı da noterin ayrılmasından sonra yapılacak bir kura çekimi işleminin yine geçen seferki gibi adaletli olmayacağına inandığımız için salondan ayrılıyoruz. Tüm bu yaşananları tutanak altına alarak yine hukuk yollarına başvurmak üzere Beykoz’dan şimdilik gidiyoruz” dediler.

Reklamı Geç