Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MAHKEMELİK OLAN ARSA SATIŞI DAVASI GÜNDEMDEN DÜŞMEK BİLMİYOR…

Çekmeköy belediye meclisinde geçtiğimiz

Çekmeköy belediye meclisinde geçtiğimiz Eylül ayı toplantısında gündeme gelen ve CHP’li meclis üyelerinden bir kısmının Ak Parti ile birlikte ‘evet’ oyu verdiği bir kısmının da ‘hayır’ oyu vererek karşı durduğu Merkez Mahallesi’ndeki belediyeye ait 3198 parsel sayılı arsanın satışı için başkanlığa yetki verilmesi olayı gündemden düşmek bilmiyor.

Oylamanın ardından CHP Çekmeköy İlçe Örgütü’nde adeta fırtınalar kopartan karar, ‘hayır’ oyu veren CHP’li üyeler tarafından yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle idare mahkemesine taşınmış ve günlerce konuşulmuştu. Dava konusu olan 3007 metrekarelik arsanın satışı için yetki verilmesi olayının takipçisi olduğunu kamuoyuna duyuran CHP İlçe başkanlığı da merak edilen o yerde bir basın açıklaması yaparak hukuki hakların sonuna kadar aranacağını dile getirdi. İlçe binasındaki örgüt toplantısının da ana gündem maddesi malum arsanın satışı oldu.

CHP İLÇE BAŞKANI BARUTÇU: “BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çekmeköy kamuoyunun sürekli bilgilendirileceğini kaydeden CHP İlçe Başkanı Cahit Barutcu, yaşanan süreci özetledikten sonra şunları açıkladı: “Söz konusu 3198 parsel sayılı taşınmazın satış yetkisi için karar oy çokluğu ile alınmış olup, bizler daha sonradan bu durumu meclis üyelerimizle geniş şekilde istişare ettik. Sonuç itibarı ile ‘hayır’ yönünde oy kullanan meclis üyelerimizin ‘evet’ oyu kullanan üyelerimize göre daha haklı gerekçelere dayandıklarını gördük ve kararı iptal ve yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine taşınmasına karar verdik. Çekmeköy halkımızın haklarını korumak adına; sonuna kadar sürecin takipçisi olacağız ve hukuki tüm hakları değerlendireceğiz.”

ÜNAL BELLEK: “İBB’DE AK PARTİ’NİN İMAMOĞLU’NA LEYHTE OY VERMESİ İÇİN ‘EVET’ DEDİM”

Basın açıklamasının yapıldığı günün akşamında ilçe binasında gerçekleştirilen örgüt toplantısının da gündemi malum arsa satışı ile ilgili başkanlığa yetki verilmesi olayı oldu. Söz konusu karara ‘evet’ oyu kullandığı gerekçesi ile eleştirilerin hedefindeki isim olan CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek; yaptığı açıklamada teknik bilgiler verdi ve kararın mahkemeye taşınıp dava açılmasına destek verdiğini söyledi. Karara ‘evet’ oyu verirken tek amaçlarının büyükşehir belediyesinde olabilecek benzer oylamalarda Ak Parti grubunun Başkan Ekrem İmamoğlu’na leyhte oy kullanmasının önünü açmak olduğunu ifade eden Bellek; “Bu işte şahsi manada ne maddi ne de siyasi zerre kadar bir rant sağlama söz konusu dahi olamaz. Sonuçta bizler de eksik yapmış olabiliriz. Bu da bize ders olsun” şeklinde özeleştiride bulundu.

İLHAN BAYRAM: “SİZ ÖRGÜTÜMDEN ALDIĞIM OYUN HAKKINI VERMEK İÇİN HAYIR DEDİM”

Söz konusu karara hem İmar Komisyonunda hem de meclis toplantısında neden ‘hayır’ oyu kullandıklarına ilişkin açıklamayı ise CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram yaptı. “Kimse alınmasın, hiç kimse kimseden fazla CHP’li değil ama partimi temsil ettiğim için siyaseten böyle bir karara ‘hayır’ dedim” diyen İlhan Bayram; “Arsa satarak borç ödenmemesi, halkın malı kamu kullanımına uygun bir şekilde kullanılması İçin ‘hayır’ dedim. Ticari artı konut bir arsanın değeri yüksek olan yerin satışını istemediğim için ‘hayır’ dedim. Tabi ki ticaret + konut kamusal alanda kullanılamaz, ama burası satılmak yerine belediyenin şirketi tarafından değerlendirilebileceği gibi, plan tadilatı ile sosyal kültürel tesis alanına dönüştürülerek de kamusal alan olarak kullanılabilir. Esasen bu gibi alanların satılarak bütçe oluşturulması doğru değil. Ya da bir bölümü donatı alanına dönüştürülerek kültür merkezi elde edilip bu arsada kat karşılığı kültür binasının yapımı + para karşılığında ihale edilebilir. Son olarak; sizlerden aldığım oyun hakkını vermek için ‘hayır’ dedim” şeklindeki sözleri partililerden büyük alkış aldı.

YUSUF ERCİYAS’TAN ÖRGÜTE ‘BİRLİKTE GÜÇLENİN’ ÇAĞRISI…

İstanbul 1. Bölge Örgütlenmeden Sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyas’ın da diğer tüm ilçelerde olduğu gibi katılım sağlayarak partililerin talep ve görüşlerini dinlediği toplantıda yaklaşan kongreler ve geçmiş 31 Mart ile 23 Haziran seçimleri de ele alındı. Örgüt toplantısında CHP İlçe Başkanlığı tarafından Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyas’a örgütlerin çalışmalarına destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Partinin öne çıkan ismi Kazım Bilgen’e de bir teşekkür plaketi verildi.

Toplantı sonunda ilçe örgütüne hitap eden Erciyas; “Artık iktidar olduğumuzu unutmayın ve bu bilinçle birbirinize kenetlenerek Çekmeköy’de de en kısa zamanda başarıya giden yolu hep birlikte oluşturun” şeklinde konuştu. Erciyas, Çekmeköy’deki malum arsa satış yetkisi için il başkanlığı olarak böyle bir karara taraf olmalarının mümkün olamayacağını ve yukarıdan böyle bir direktiflerinin asla olmadığını ifade etti.

Reklamı Geç