Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE 30 AĞUSTOS’TA ŞEHİTLER ANISINA SESSİZCE YÜRÜDÜ

Maltepe Belediyesi 30 Ağustos

Maltepe Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, şehitlerin anısına sessiz bir yürüyüşle kutladı. Meşaleli ve bayraklı yürüyüşe yüzlerce Maltepeli katıldı.

maltyrys3Maltepe Belediye Ana Hizmet binası önünde meşaleler ve sloganlarla başlayan yürüyüşe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Son günlerde toprağa verdiğimiz şehitler adına sessiz bir biçimde gerçekleştirilen yürüyüşe yüzlerce Maltepeli katılırken, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini içeren pankart açıldı.

maltyrys4BOSNALILAR DA ZAFERİ KUTLADI

Bosna Sancak Kültür Festivali nedeniyle ilçede bulunan Bosna Hersekli vatandaşların, gazilerin ve şehit yakınlarının da katıldığı yürüyüş ilçe meydanında Mustafa Kemal ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Burada bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “30 Ağustos, bir ulusun küllerinden yeniden doğduğu gün. Bugün, emperyalist güçlerin kara çizmeleriyle topraklarına bastığı Anadolu’nun onurlu halklarının direnişi sonucu tarihin kara sayfalarına gömüldüğü gün. Bugün kadınlarımızın kucağında bebeği, sırtında mermilerle daima ileri dediklerini gün” dedi.

maltyrys5BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Mustafa Kemal’in önderliğinde bütün dünyaya birlik ve beraberlik dersi verdiğimizi ifade ederek konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi: “Tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi bugünde, Kars’tan Edirne’ye, Antalya’dan Samsun’a kadar her karış toprağımızı koruyacağız. Birileri büyüyen Türkiye’nin karşısında ve farklı senaryo ve tezgâhlarla birlikteliğimizi bozmaya çalışıyor. Anadolu halkı, geçmişte olduğu gibi bugün de bu oyunu bozacak. Ülkenin kan ağlıyor, şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Onlar gözünü kırpmadan bizim için canını veriyor, onların anısı ve mücadelesine sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal’in askerleri olmak istiyorsanız, O’nun devrimlerine sahip çıkın, O’nun gittiği yoldan asla ama asla taviz vermeyin. 24 saat çalışarak O’na sahip çıkabilirsiniz. Atatürk, Bandırma’ya çıkarken kendini halka emanet etti, Atatürk bu ülkeyi halkla beraber kurdu. Bunu unutmayalım.” Daha sonra yüzlerce Maltepeli, sanatçı Hasan Solmaz eşliğinde hep beraber Çanakkale Marşı’nı söyledi.

maltyrys1

Reklamı Geç