Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE ATA’MIZI SAYGI ZİNCİRİ VE SAYGI DALIŞIYLA ANDI..

Ulu önder Mustafa Kemal

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yılı dolayısıyla Maltepe’de düzenlenen etkinliklerde saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Binlerce Maltepeli ellerinde bayraklarla oluşturulan saygı zincirine katılırken, bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Karada olduğu kadar denizde de gerçekleştirilen ve Atatürk aşığı Japon mühendis Yoshinori Moriwaki ve Türkiye Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken’in de katıldığı saygı dalışı etkinliğinde, İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu denizden meşaleler ve alkışlar eşliğinde çıkarıldı.

Maltepe Belediyesi, Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yılında 25 dalgıcın katıldığı “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk aşığı Japon mühendis Yoshinori Moriwaki ve Türkiye Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken’in de katıldığı saygı dalışı etkinliğinde meşaleler ve alkışlar eşliğinde denizden çıkarıldı. Binlerce Maltepelinin katıldığı ve Küçükyalı’dan Bostancı sahiline kadar uzanan saygı zincirinde yer alan bazı vatandaşların duygulandığı görülürken, saat 9’u 5 geçe ilçede hayat durdu. Sirenler eşliğinde başlayan saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam ederken, “Fikirler Asla Ölmez” yazılı ve Atatürk baskılı tişörtler ve ellerinde bayraklarla binlerce Maltepeli Ata’sını gözyaşlarıyla andı.

“ATATÜRK’Ü MALTEPE’DE GÖRDÜM”

“Atatürk’ün Gözleri” tablosunu denizden çıkaran dalgıç grubunun oluşturduğu Derinler Saygı Dalışı Topluluğu adına konuşan Gökhan Karakaş “Bu dalışı Maltepe Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdik. Özel bir zaman. Atatürk bir moda değil, geçmişten bugüne yaşayan bir efsane. Bir reklam var ya, Atatürk’ü gördünüz mü, diye. Ben de gördüm. Bugün burada, bu grupta, bu kalabalıkta gördüm. Anıyoruz, özlemle ve hasretle. Unutmuyoruz” dedi.

ATATÜRK AŞIĞI JAPON, MALTEPE’DE

Dalgıçlardan Atatürk aşığı Japon mühendis Yoshinori Moriwaki de, “Atatürk’ü çok seviyorum. Bizlere çok güzel şeyler bırakıp gitti. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. Bu sabah arkadaşlarla birlikte burada olmaktan çok mutluyum. Her sene bu etkinliği yapmayı düşünüyorum” derken, Türkiye Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken de, “Gurur verici bir gün. Bugün bu gruba dahil biri olarak, en iyi yaptığımız işi yaparak Atamızın gözlerini denizden çıkardık. En güzel yerdeyiz, Maltepe’deyiz. O’nu sonsuza kadar yaşatacağız. Ben de ondan aldığım güçle dereceler almaya devam edeceğim. Çok mutluyum, Atamızın fikirleri asla ölmeyecek” diye konuştu.

ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Dev Atatürk posteri ve Türk bayrağının da açıldığı etkinlikte, yetmiş kişilik Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, güne özel oluşturduğu repertuvarında Vardar Ovası, 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyledi. Şarkılara, vatandaşlar da eşlik etti. Ayrıca ilçe merkezinde de resmi tören düzenlendi.

Reklamı Geç