Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN 93. YILA YAKIŞIR 17 ESER..

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet’in 93’üncü

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümüne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı 17 eserin toplu açılış töreniyle merhaba dedi. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün belediye başkanlarına nerede gecekondu varsa orada çocuk yuvası olacak ve kadınlar mutlaka hayata katılacak dediğini anımsatarak, “Yoksullukla, işsizlikle mücadele bizim görevimiz. Bunu yaparken de toplumun her kesimini ayrım yapmadan kucaklayacağız” dedi.

maltepe kilicdaroglu acilislar 9Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet’in 93’üncü yılını yaptığı 17 eserle taçlandırdı. Törende Gülsuyu Stadı başta olmak üzere, Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi, İoanna Kuçuradi Kadın Dayanışma Evi, Üreten Engelliler Merkezi, Küçükyalı Tıp Merkezi, Fikret Otyam Sanatevi, Süreyyapaşa Cam Atölyesi, Mataş Halı Atölyesi, Kadın Girişimcilik Mutfağı, Büyükbakkalköy Spor Sahası ve 7 mahallede yapılan “Zübeyde Hanım Çocuk ve Gündüz Bakımevleri”nin açılışı yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel, CHP PM üyeleri Hüsnü Süslü ve Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eski Erzincan Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, çeşitli kurum temsilcileri, Gülsuyuspor taraftarları ve vatandaşlar katıldı.

maltepe kilicdaroglu acilislar 7“20 PROJENİN 17’SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, meşaleler, konfetiler, hava fişekler ve Gülsuyuspor taraftarının yoğun tezahüratıyla sevgi seliyle sahneye çıkan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yaptığı konuşmada “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bize iki büyük miras bıraktı. Birisi Cumhuriyet ve devrimleri, diğeri ise CHP’dir. Bugün Cumhuriyetin 93’üncü yılının onurunu ve o koltuğun mirasçısının burada oluşunu kutluyoruz. Dini inancı, etnik kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun herkesi insan bilerek hizmet ediyoruz. Türkiye’deki farklılıkları ortak noktada buluşturursak, Türkiye’nin zenginliği ve gökkuşağı olacak. Seçim döneminde verdiğimiz 20 proje sözünün 17’sini gerçekleştirdik. Diğer projeleri de tamamlayıp görev süremizi dolduracağız” dedi.

maltepe kilicdaroglu acilislar 5KILIÇDAROĞLU’NDAN CUMHURİYET VURGUSU

Kılıç’tan sonra sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Göreve geldiğimde belediye başkanlarıma talimat vermiştim. Nerede bir gecekondu varsa oraya çocuk kreşi yapılacak, kadınlar sosyalleşecek demiştim. Yoksullukla, işsizlikle mücadele bizim görevimiz. Bunu yaparken de toplumun her kesimini ayrım yapmadan kucaklayacağız. Bizim belediyelerimizde asgari ücret bin 500 TL olacak dedik, gerçekleşti. Göreceksiniz, çok yakında aile sigortası da hayata geçecek” diye konuştu. Ülkede şu anda en çok mağduriyetlerden ve demokrasiden bahsedildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak belediyelerden başlayarak halkı kucaklayacaklarını ve kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceklerini ifade etti. Son olarak vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Cumhuriyet fazilettir. Kimsesizlerin kimsesi ve aynı zamanda uygarlıktır. Demokrasi ile taçlandırldığı zaman Türkiye’yi daha iyi bir noktaya getirmiş oluruz. Onun için birlikte mücadele etmek ortak görevimiz olmalıdır. Bizim onlarla farkımız siyahla beyaz kadardır.”

maltepe kilicdaroglu acilislar 2Konuşmalar sonrasında 17 eserin açılışı yapılırken, ünlü sanatçı Ferhat Göçer de muhteşem bir konsere imza attı. 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve 11 yıldır çeşitli nedenlerden ötürü bitirilemeyen Gülsuyu Stadı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın göreve gelmesiyle tamamlandı. Suni çim sahaya sahip olan ve amatör spor karşılaşmalarının da oynanabileceği stat, bin 500 seyirci kapasitesine sahip.

maltepe kilicdaroglu acilislar 4

maltepe kilicdaroglu acilislar 3

maltepe kilicdaroglu acilislar 1

maltepe kilicdaroglu acilislar 8

Reklamı Geç