Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN ALMANYA’YA ‘SOYKIRIM’ TEPKİSİ..

Maltepe Belediyesi, Almanya Federal

Maltepe Belediyesi, Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” şeklinde nitelediği yasa tasarısını onaylamasına tepki olarak, kardeş belediyesi Altona’da düzenlenen “Altonale Festivali”ne katılmayacak. 

maltepe almanya tepki 3Maltepe Belediye Meclisi’nin, haziran ayı olağan meclis toplantıları başladı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlık ettiği toplantıya, Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen kararı damga vurdu. Alınan karar sonrası Maltepe Belediyesi, 14 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Hamburg Altona’da düzenlenecek ve Maltepe’nin onur konuğu olduğu, “18. Altonale Festivali”ne üst düzeyde katılım sağlamayacak.

maltepe almanya tepki 1“TARİH TARİHÇİLERE BIRAKILSIN”

Toplantıda bir konuşma yapan ve Ramazan ayında yapılacak etkinliklerle, belediyenin son birkaç ayda gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları anlatan Başkan Ali Kılıç, “Almanya Meclisi’nden çıkan kararı kınıyorum. Bizler, tarihe dönük yaşanan olaylardan ders almamız gerektiğini söylüyoruz. Ancak tarihi, tarihçilere bırakmak lazım. Hiçbir parlamentonun tarih yazmak gibi bir görevi olamaz. Bu anlamda milli birlik ve bütünlüğümüze uygun davranarak, Altona’da yapılacak festivale ya katılmama ya da düşük düzeyde katılma kararı aldık” dedi. Konuşmalar sonrası 16 maddelik meclis gündemi oylandı. Önergelerin ve maddelerin komisyonlara havale edilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Reklamı Geç