Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE BELEDİYESİ ESNAFA EĞİTİM DESTEĞİ VERİYOR..

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, hizmet sektöründeki çalışanlara yönelik ücretsiz düzenlediği zorunlu hijyen eğitimi çalışmaları devam ediyor. Eğitim kapsamında gıda sektöründe çalışan esnaflara, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde eğitim verildi.

maltepe esnafa egitim destegi 2Eğitime katılan Maltepe Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gökhan Memiş, Maltepe Belediyesi’nin esnafa yönelik eğitim çalışmalarını büyük bir özveriyle ve titizlikle sürdürmeye devam ettiğini belirterek, ilçede konuyla ilgili başvuru yapan kurumlar arasında sadece Maltepe Belediyesi’ne onay verdiklerini söyledi. Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şenol Karasu da, İstanbul’daki 39 belediye arasında zorunlu gıda ve hijyen eğitimi konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle protokol imzalayarak, çalışma başlatan ilk belediye olduklarına dikkat çekerek, esnafa yönelik ücretsiz olarak düzenledikleri bu hizmete devam edeceklerini söyledi.

maltepe esnafa egitim destegi 3Eğitim kapsamında, hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle, halk sağlığı açısından risk oluşturan enfeksiyon etkenlerinin genel özellikleri ve bulaşma yolları anlatılıyor. 2014’de yapılan yasal düzenlemeyle, işyerlerinde yapılacak denetimlerde,  işyerinde doğrudan hizmetin içinde olan çalışanların hijyen eğitimi belgelerinin bulunup bulunmadığı sorgulanıyor. Çalışanlarına hijyen eğitimi belgesini aldırmayıp, bu tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran işyerleri hakkında yasal işlem yapılıyor.

maltepe esnafa egitim destegi 1

Reklamı Geç