Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE’DE 10 BİN KİŞİLİK AŞURE..

Muharrem Ayı’nın son gününde

Muharrem Ayı’nın son gününde Maltepe Meydanı’na dev aşure kazanları kuran Maltepe Belediyesi, binlerce vatandaşa aşure dağıttı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kurduğumuz bu aşure kazanımızın bir dostluk aşı, sevgi aşı ve kardeşlik aşı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Maltepe Belediyesi tarafından ilçe meydanına kurulan dev aşure kazanları, farklı kesimlerden pek çok insanı buluşturdu. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt ile Hüsnü Süslü, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Maltepe Müftü Vekili Mesut Taş, Maltepe besiktaspartnerler.com Cemevi Başkanı Erdinç Yılmaz, Maltepe Cemevi dedesi Metin Eycan, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Başkanı Timur Topuz ve mahalle muhtarları, binlerce vatandaşa aşure dağıttı. Dualar eşliğinde aşurelerini alan vatandaşlar, organizasyondan dolayı Maltepe Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

“DUALARIMIZ DOSTLUK VE BARIŞ İÇİN”

Aşure dağıtımından önce kısa bir açıklama yapan Başkan Kılıç, “İnsanlık tarihimizin karanlık olaylarından biri olan Kerbela’nın yıldönümünde, bu mübarek Muharrem ayında canlar 12 gündür acıyı yüreklerinde hissediyor. Cenab-ı Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın. Dualarımız barış için dostluk için insanlık için olsun. Ellerimiz havaya kalktığında sevgi ve dostluk ile bitsin dualarımız. Başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında, tüm dünyada ellerini Rabbim diye kaldırıp dua eden herkesin barış içinde yaşamasını temenni ediyoruz. Maltepe Meydanı’nda kurduğumuz bu aşure kazanımızın bir dostluk aşı, sevgi aşı ve kardeşlik aşı olmasını temenni ediyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Reklamı Geç