Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE’DE DÖRT BOYUTLU TİYATRO KEYFİ

Maltepe Belediyesi’nin, Maltepeli çocuklara

Maltepe Belediyesi’nin, Maltepeli çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz düzenlediği çocuk tiyatrolarında bu hafta sonu bir ilk gerçekleştirilerek, dört boyutlu tiyatro oyunu sahnelendi.

malttytr0Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM), Volkan Taha Şeker’in yazıp yönettiği, Genel Koordinatörlüğü’nü Ece Şeker’in üstlendiği, Nazım Hikmet Yıldırım, Salih Koçhan, Gizem Genç ve Esma Yavuz’un oynadığı “Gizemli Ada” isimli oyun, Toprak, Çilek, Can’ın ailelerinden habersiz kendi başlarına kamp yapmak üzere gizemli bir adaya gitmesini konu alıyor. Oyuncuların, meşaleler eşliğinde tiyatro salonundan sahneye çıkarak başlayan oyunda, sahneye kar yağdırılıp, baloncuklar ve sis dağları oluşturuldu. Üç boyutlu ses ve lazer efektleriyle çocuklar kendilerini, oyunun içinde hissetti.

malttytr1“YALANCININ MUMU” SAHNEDE 

TSKM’de çocuklara yönelik hafta sonu tiyatro keyfi, “Yalancının Mumu” isimli çocuk tiyatrosuyla devam etti. Oyunun anlatıcısı Hanife Çiftçi, altı metre yükseklikten bar ile sahneye indirilerek, hikâyeyi Maltepeli tiyatro severler ile paylaştı. Oyunda büyüklerinin ilgisini çekmek için yalanlar söyleyen Gizem karakterinin başından geçenler anlatılırken, yalan söylemekten kaçınmanın yanı sıra, anne babaların çocukları ile ilgilenmesi gerektiğinin de önemine dikkat çekildi.

malttytr4

malttytr2

 

Reklamı Geç