Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE’NİN 2021 BÜTÇESİ 545 MİLYON TL..

Maltepe Belediyesi’nin 2021 yılı

Maltepe Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi, 545 milyon lira olarak, oy çokluğuyla kabul edildi.

Maltepe Belediyesi’nin ekim ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, 2021 yılı performans programı uygulaması ve bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre belediyenin 2021 yılı bütçesi, 545 milyon lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi. 2021 yılı bütçesi, tasarruf tedbirleri gözetilerek, dövizdeki yükselişe eklenen pandemi süreciyle mücadele odaklı hazırlandı. Toplantı, Maltepe Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Yusuf Koçhan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis’te grubu olan siyasi parti temsilcilerinin ve belediye meclis üyelerinin bütçe üzerine konuşmalarının ardından 17 madde tek tek oylanarak karara bağlandı. Maltepe Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, bütçe üzerine bir sunum yaptı. 2015-2019 yılları bütçe gelir-gider gerçekleşmelerini de paylaşan Döner, 2020 yılı Ocak- Haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini de sundu.

PANDEMİYLE MÜCADELE BÜTÇEYE DAMGA VURDU

Döner, 2020 yılı bütçesinin tasarruf tedbirleri gözetilerek hazırlandığını, ekonomik krize eklenen pandemi süreciyle mücadele ettiklerini söyledi. Ocak ayında başlayan pandemi süreciyle birlikte tüm planlamanın değiştiğini, tasarruf tedbirlerinin derecesini arttırarak, üst düzeyde önlem aldıklarını vurgulayan Döner,  “Pandemi süreciyle birlikte zorunlu olmayan tüm ihaleleri iptal ettik. Personelin bu süreçte mağdur olmaması önceliğimiz oldu. Kısa çalışma ödeneğini masamızda konuşmak hiç olmadı.  Önceliğimizi personelin ve halk sağlığının korunmasına verdik” dedi.

Bütçenin onaylanmasının ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bütçenin hayırlı olmasını diledi. Pandemiyle mücadele sürecine değinen, belediyenin önceki hizmetlerinden ve önümüzdeki dönemde yapacağı hizmetlerden bahseden Kılıç, “Korona salgını ortaya çıktığı günden itibaren gözümüz, kulağımız Ankara’daydı. Bilim Kurulu’nun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her akşam yaptığı açıklamaları, genelgeleri göz önünde bulundurarak, ne gibi önlemler almamız gerektiğini tartıştık. Genelgelere mümkün olduğunca katkı sunmaya, önlemlere uymaya çalıştık. Sayın Vali’nin, Kaymakamın talep ettiği ne varsa elimizden geleni, hiç tereddüt etmeden desteğimizi sunduk” diye konuştu.

Reklamı Geç