Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALTEPE’YE DÖRT KARDEŞ DAHA GELİYOR..

Maltepe Belediyesi, İran’ın Tahran

Maltepe Belediyesi, İran’ın Tahran 22. Bölge, Nişabur, Royan belediyeleriyle Moldova’nın özerk Gagauzia Cumhuriyeti’nin Komrat Belediyesi ile kardeş şehir olmaya hazırlanıyor.

maltepe dört kardes daha 4Maltepe Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantıları başladı. Meclisin ilk toplantısına, Gagauziya Kültür ve Turizm Bakanı Vasilisa Petroviç, Komrat Belediye Başkanı Sergei Anastasov ve Gagauziya Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Tatiana Çelebi ile İstanbul Tekvando Turnuvası’nda 40 kiloda birinci olan Ezgi Su Atik de katıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlık ettiği oturumda, eylül ayında gerçekleştirilen belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Başkan Kılıç, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri İran ziyaretiyle ilgili de bilgi verirken,  İran’ın Tahran 22. Bölge, Nişabur, Royan belediyeleriyle kardeşlik anlaşması imzalayacaklarını da ifade etti. Kılıç, ayrıca Gagauzia Cumhuriyeti’nin Komrat Belediyesi ile kültürel anlamda işbirliği yaptıklarını ve onları da kardeş şehir olarak seçtiklerini belirtti.

maltepe dört kardes daha 6“TÜRKLER KARDEŞİMİZ”

Konuklardan Gagauziya Kültür ve Turizm Bakanı Vasilisa Petroviç, kürsüden kısa bir konuşma yaparak, “Sizlere sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum. Bizler aynı kültürde birleşiyoruz. Dedelerimizin getirdiği kültürü, zorlu yıllar boyunca koruduk ve bugünlere getirdik. Bugün Maltepe’de bunları sergilemiş olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Uzun yıllar Romanya’daydık, sonra Moldova’ya geçtik, yaklaşık 200 yıldır buradayız ve 25 yıldır özerk olarak yaşıyoruz. Türkçe konuşan nüfusumuz var, Türkler bizim kardeşimiz. Bu anlamda bize bu imkânı sağlayan Ali Kılıç’a ve sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Komrat Belediye Başkanı Sergei Anastasov ise Maltepe ile diyalog köprüsünün kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “2 gün boyunca folklorumuzu çok güzel şekilde tanıttık. Zaten hem dil, hem de kültür olarak çok yakın halklarız. Umuyoruz ki hep beraber daha nice güzel işlere imza atacağız.”

maltepe dört kardes daha 5MECLİS KÜRSÜSÜNDE TEBRİK

Konuşmalar sonrası Ali Kılıç, İstanbul Tekvando Turnuvası’nda 40 kiloda birinci olan Ezgi Su Atik’i meclis kürsüsüne davet ederek, alnından öptü ve tebrik etti. Daha sonra AK Parti grubu tarafından verilen 5 önergeden 4’ü oybirliği ile kabul edildi. CHP grubunun kardeş şehir anlaşmalarıyla ilgili verdiği 4 önerge de, oybirliği ile Meclis gündemine alındı.

maltepe dört kardes daha 2

maltepe dört kardes daha 3

maltepe dört kardes daha 1

Reklamı Geç