Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MARAŞ KATLİAMINI ANAN CHP ÜMRANİYE’DEN TERÖRE SERT KINAMA..

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan CHP Ümraniye Örgütü, son zamanlarda durmak bilmeyen alçak artan terör saldırılarını sert bir dille lanetleyerek 26 Aralık 1978 yılında yaşanan Maraş katliamını andı. Basın bildirisini okuyan CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk; “Gelinen süreçte terör ülkemizi ciddi bir şekilde hedef almış ve almaya devam etmekte. Her gün onlarca şehit veriyoruz. Terör estiren caniler maalesef yurdun her noktasında masum insanlarımızın canına kast etmekte ve aynı zamanda polisimiz ile askerimizi hedef almakta” diyerek milli birlik ve beraberliğin önemine işaret etti.

chp umraniye basin acıklama 5“2002 yılında terör neredeyse bitme noktasına gelmişken neden bu duruma geldik” diye soran Başkan Aktürk; “Maalesef Ak Parti iktidarının yıllardır izlediği yanlış güvenlik politikaları ve izlediği yanlış dış siyaset ülkemizi bu duruma getirmiştir. Terör ve dış siyaset iç siyasi kaygılara feda edilemeyecek derecede hayati değer taşır. Özellikle bu iki konuda milli birlik ve beraberlik önemlidir” dedi. Başkan Cafer Aktürk açıklamasının devamında şunları söyledi:

chp umraniye basin acıklama 2“Ancak, Ak Parti’nin izlediği siyaset dili ve hedefi ile birlik ve beraberliği sağlamakta maalesef sıkıntılar yaşamaktayız. İktidarın yıllardır birlikte hareket ettiği FETÖ nitekim 15 Temmuz gecesi Cumhuriyetimize ve demokrasimize kast etmiştir. Yine çözüm süreci ile yıllardır ülke içinde yuvalanmasına izin verilen PKK ülkemizde ciddi bir terör estirmektedir. El Nusra, IŞİD,PYD ve benzeri bir çok terör örgütü de görmemezlikten gelinmiş, hatta çeşitli siyasi hedeflere ulaşmak noktasında yaptıklarına göz yumulmuştur. Oysa terörist her zaman teröristtir. Gün gelir geri döner seni vurur. Maalesef bizim durumumuzda budur. Kandırıldık diyerek bu sorumluluktan kaçamazsınız.

chp umraniye basin acıklama 4Dili, dini, mezhebi ne olursa olsun terör estirenlerin hedefi aynıdır. Yani insan canıdır. Bunlara karşı ortak hareket etmek gereklidir. Bu vatan hepimizin ve bu tehlikeye karşı ancak bir olarak çıkabiliriz. Terörle bir yere varmak mümkün değildir. Terörün masum insanları kurban etmesine, terörle bağlantısı olan olmayan insanları kendi çekim alanı içerisine almasına izin vermememiz gerekir. Çünkü terör kimliğin düşmanıdır.

chp umraniye basin acıklama 3Terör ve şiddet, hukukun, demokrasinin, insan haklarının, kimliğin düşmanıdır. Bunu en iyi bilmesi gereken bölge burasıdır. Bir yandan şiddeti etkisiz kılacak yöntemleri bulmamız lazım bir yandan da şiddete maruz kalan insanların dünyaya bakışını, şiddet politikasını sahiplenenlere bakışını yeniden düzenlemek lazım. Ülkemiz tarih boyunca dini kullanarak kendini gizleyen gerici zihniyet yüzünden çokça acılar yaşamıştır ve yaşamaya devam etmektedir. Bunlardan biri de 19-26 Aralık 1978’te Maraş’ta yaşandı. Resmi rakamlara göre 105 vatandaşımızı yitirdik ve 200 Alevi evi ile 100 işyeri yakılmıştır. O dönemde de gerici zihniyetin ana hedefi kaos yaratmak ve nihai hedefi iç savaştır. Buna millet olarak bugüne kadar izin vermedik ve vermeyeceğiz. Çünkü bizim insanımız bu ülke sınırları içerisinde kardeştir, dosttur, birdir, beraberdir. Hiç kimse bizi bölemez.

chp umraniye basin acıklama 1Bu girdaptan çıkışın en önemli ayağı eğitim politikasıdır. Eğitim sisteminin ve barınma ihtiyacının biran önce cemaatlerin kontrolünden kurtarılması gereklidir. Aksi takdirde IŞİD türünden caniler yetişir ki bu ülke için bir felaket olur. Terörü ve arkasındaki karanlık şer odaklarını şiddetle kınıyor, bu vesile ile tüm şehitlerimize ve caniler tarafından yitirdiğimiz tüm masum insanlarımıza Allah’tan rahmet diler yakınlarına sabırlar ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Reklamı Geç