Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MASFED: “EKONOMİ VE YERLİ OTOYA BAKALIM..”

MASFED, BOD ve OTONOMİ

MASFED, BOD ve OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç, seçimlerin geride kalması ile artık ekonominin ülkenin bir numaralı gündem olması gerektiğini bildirdi. Erkoç: “İkinci el otomotiv sektörü olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın özel önem verdiği yerli otomobil projesini büyük bir heyecanla destekliyoruz. Bu milli davada biz de elimizi taşın altına koymaya hazırız”

Türkiye’de ikinci el otomotiv sektörünün çatı kuruluşu Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, yerel seçimlerin ardından artık ülkece ekonomiye odaklanma zamanı geldiğini belirterek, “yerli otomobil” projesi kapsamındaki çalışmaların büyük önem taşıdığını ve milli ekonomiye yeni bir ivme ve canlılık getireceğini bildirdi.

MASFED’in yanı sıra Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Ankara’da kurulu Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi OTONOMİ’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın Erkoç, yaptığı açıklamada; “Ülke olarak aylardır kilitlendiğimiz 31 Mart yerel seçimleri, bir iki üzücü münferit olay dışında demokrasilerde olması gerektiği gibi geçmiş, millet olarak demokratik olgunluğumuzu teyit etmiştir” değerlendirmesinde bulundu. Erkoç, “Seçimleri gerçekleştirdik, yerel yöneticilerimizi seçtik. Öncelikle yeni seçilen yöneticilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Şimdi milletçe ekonomiye odaklanma ve çalışma zamanı. İnanıyorum ki her vatandaş, her kurum, kuruluş şimdi elini taşın altına koyacak, ekonomimizi düzlüğe çıkarmak için canla başla çalışacaktır” dedi.

“Yerli otomobil milli dava”

Aydın Erkoç, dış saldırılar ve eksi büyüme sürecinde hükümet tarafından milli ekonomiyi canlandırmaya yönelik etkili önlemler alınmakta olduğunu belirtirken, “yerli otomobil” için yapılan çalışmaların da bu açıdan büyük önem taşıdığını vurguladı. Bunun bir “milli dava” olduğunu belirten Erkoç, projenin, domino etkisiyle birçok sektörde ve genel olarak ekonomide ciddi canlanma, kalkınma ivmesi ve büyüme dinamizmi sağlayacağını, ciddi bir itici güç olacağını ifade etti.

Otomotiv sektörünün yıllık üretiminin 2018 itibariyle 1 milyon 550 bin 150 adede ulaştığını, bunun da 1 milyon 26 bin 461’inin otomobil olduğunu belirten Erkoç, “Sektörün sıfır araçlarda yıllık satış adedi 1 milyon dolayında. İkinci el pazar 5,4 milyonu otomobil olmak üzere toplam 7,7 milyon adede ulaştı. Otomotiv, Türkiye’mizin ihracat şampiyonu. Artık, kendi yerli otomobilimizi yapmamızın zamanı gelmiştir. Bunu yapacak kapasite ve güce fazlasıyla sahibiz” diye kaydetti.

Reklamı Geç