Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MECLİS ÜYELERİNDEN DAMLAYAN MECLİS ÇATISI ALTINDA SÖZ DÜELLOSU…

2020 yılının ilk oturumunu

2020 yılının ilk oturumunu gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi’nde; Kanalistanbul başta olmak üzere; yapımı yeniden başlatılan metro hattının Taşdelen ve Hastane ayağı ile İmamoğlu’nun Çekmeköy ziyareti ve belediye personelinin kesilen yemek ve servisi tartışılırken fırtınalı ve yağışlı hava yüzünden meclisin çatısı damlıyor ve halılar ıslanıyordu. Meclis toplantısında bir de seçim vardı ve Ak Parti’den Şenol Alan ile Emrullah Gür ve CHP’den Sami Yayla denetim komisyonu üyesi seçildi.

Çekmeköy Belediye Meclisi, yeni yılın ilk oturumunu meclis 1. Başkanvekili Şenol Alan yönetiminde gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin çoğunlukla oy birliği ile komisyonlara havale edildiği meclisin gündem dışı konuları oldukça tartışmalı geçti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün de kutlandığı meclis toplantısında; Kanalistanbul başta olmak üzere, yapımı yeniden başlatılan metro hattının Taşdelen ve Hastane ayağı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği ziyaret programı ve belediye personelinin yeni yılda yemek ve servisinin kesilmesi konuları tartışıldı.

CHP’li meclis üyelerinin imzasıyla verilen soru önergesi üzerine söz alıp önergeyi okuyan CHP’li Meclis Üyesi Av. Özgür Kip, belediye personelinin yemek ve servis hizmetinin kesilmesinin, personelin haklı sebeple iş akdini fesih etmesine neden olabileceğini dile getirerek; “Bu hizmetlerin kaldırılması ile çalışanların hem sosyal hem de hukuksal hakları ihlal edilmiştir. Bu durum çalışanlara haklı sebeple iş akdini fesih etme hakkı vermektedir ki elimde konuya ilişkin Yargıtay kararları mevcuttur. Bu durumda belediyeye doğacak zarar nasıl karşılanacaktır” diye sordu.

CHP Meclis Üyesi Özgür Kip ayrıca, sosyal medya ve çeşitli mecralarda belediyenin bazı yetkilileri hakkında bir takım suç isnatları bulunduğunu ifade ederek, bugüne kadar bu suç isnatlarıyla ilgili belediyenin kurumsal kimliği adına ve ismi geçen yöneticiler tarafından açıklama veya tekzip yapılmadığını, bu konuda açıklama beklediğini, isnatların ciddiyeti ve ispatlanabilirliliği noktasında araştırma yaptıklarını yeterli veriye ulaştıklarında konuyu yargı makamlarına taşıyacaklarını ifade etti.

Yine CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek de yaptığı konuşmada Kanalistanbul projesinin, ülkenin işsizlik başta olmak üzere ekonomik sorunları ve acil ihtiyaçlarının yanında daha uzun süre tartışılması gerektiğini ve ülke meselelerinin giderilmesi hususunda Kanalistanbul’un öncelik teşkil etmediğini düşündüklerini ifade etti. Bellek, “Bu proje yanlıştır gelin biran önce sizler de öncülük ederek yanlıştan dönülmesine bir katkı sunun” diye seslendi.

Ak Parti Grubu adına konuşan Şahmettin Yüksel ise, muhalefetin geçmişte boğaz köprülerine,  yeni havalimanına, Avrasya tüneline, Ozmangazi Köprüsü’ne ve İzmir otobanına da karşı olduğunu ifade ederek; “Şimdi de Kanalistanbul’a karşısınız ama dün akşam Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’ı izleseydiniz projenin gerekliliğini ve nasıl yapılacağını anlardınız” şeklinde konuştu. İmamoğlu’nun geçen haftaki Çekmeköy ziyaretine de değinen Yüksel, yapımına başlanan metro hattının Taşdelen Hastane gibi planda görünmeyen kolları için büyükşehirden olumsuz yazı geldiğini ifade etti. Yüksel, CHP’li üyelerin İBB’den gelen bu olumsuz yöndeki yazının düzeltilmesi için girişimlerde bulunmalarını talep etti.

Toplantıda daha sonra yine CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek söz aldı ve Şahmettin Yüksel’e cevap verdi. Yüksel de aynı şekilde Ünal Bellek’e yanıt verdi. Tartışmaların zaman zaman karşılıklı polemiklere dönüştüğü meclis toplantısının yağışlı ve fırtınalı havaya denk gelmesi belediye çatısının yağmur sularını sızdırdığını ve damlayan sulan yüzünden meclis halılarının ıslandığını gözler önüne serdi. Yoğun damlama noktalarının giriş kapısına denk gelmesi bu haftaki meclis salonunun kapısını bile değiştirdi. Ne iktidar ne de muhalefet üyeleri akan belediye çatısını gündeme getirmezken çıkışta Ak Parti’li bazı üyeler de dahil bir çok meclis üyesi; “Belediye binası bu halde ise normal vatandaş kim bilir ne haldedir” diye dert yandı.   

Reklamı Geç