Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MECLİS ÜYESİ SAYISI 13’TEN 11’E DÜŞÜN CHP ÜMRANİYE’DE ŞOK İSTİFALAR..

16 Nisan referandumunun ardından

16 Nisan referandumunun ardından siyasi partilerde başlayan dalgalanma CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nde iki meclis üyesinin istifasını getirdi. Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri Nevzat Yıldırım ve İlyas Hayal, partilerinden istifa ettiklerini sosyal medya hesapları üzerinden duyurdular. İstifa dilekçelerini ilgili makamlara sunduklarını ifade eden her iki meclis üyesinin partisinden ayrılmasıyla CHP’nin meclis üyesi sayısı 13’ten 11’e düştü.

Yıldırım ve Hayal, yaptıkları açıklamada gerekli ayrıntıları basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklarını ifade ederken, konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız İlçe Başkanı Cafer Aktürk, istifaları doğrulayarak; “Arkadaşlarımızın kendi tercihidir. Elbette partimizden bu tür istifalar üzüntü verici ancak yapacak bir şey yok” dedi. Aktürk, istifaların nedeninin ilçe örgütü kaynaklı değil genel gidişatla ilgili olduğunu da sözlerine ekledi.

İlyas Hayal, sosyal medya hesabındaki istifa açıklamasında; “Değerli arkadaş; Ocak 2002 yılı itibariyle üyesi olduğum cumhuriyet halk partisi (CHP) üyeliğime bu gün itibarıyla son vermiş bulunmaktayım. Aranızda bu kararıma karşı eleştiri getiren, hatta sitem edenler olacaktır. Bunun bilinciyle, istifa gerekçemi önümüzdeki günlerde sizinle ve kamuoyu ile paylaşacağım…Bilginize saygıyla….” derken Nevzat Yıldırım da istifa dilekçesini kamuoyuyla paylaştı. Her iki ismin Çarşamba günü Ümraniye’de bir basın açıklaması yapması bekleniyor..

Reklamı Geç