Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEHMET ÖZDİL BERBER ESNAFINI TOPLADI

Çeşitli meslek gruplarındaki tüm

Çeşitli meslek gruplarındaki tüm esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenen Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, Zabıta Müdürü Murat Yeşilkaya’nın da katıldığı kahvaltılı toplantıda ilçedeki berberleri buluşturarak kuaförlerin çalışma şartlarını masaya yatırdı. Odaya bağlı berberler, Pazar günü tüm dükkanların kapalı olması için çoğunluk kararı aldı. Zabıta Müdürü Yeşilkaya da berberlerin Pazar yasağına uyması yönündeki bu kararın uygulanması için konunun takipçisi olacaklarının sözü verdi.

esnafberber3Bir süre önce Ümraniye Esnaf Odası Başkanlığı’na seçilen Mehmet Özdil, esnafın yararına olabilecek saha icraatlarını bir bir hayata geçirmeye başladı. Göreve gelirken söz verdiği gibi tüm meslek gruplarının sorun ve sıkıntılarının giderilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Başkan Özdil, berberleri bir araya getirerek; onların sorun, istek ve sıkıntılarına çareler aradı. Berber esnafının en önemli sorunu olan Pazar yasağı konusunu ana gündem maddesi yapan Özdil, bu noktada odaya bağlı kuaförlerin çoğunluk kararı alması ile önemli bir aşama kaydetti.

esnafberber5Kahvaltılı toplantıya Ümraniye civarında mesleğini icra eden yaklaşık 40 esnaf katıldı. Ümraniye Zabıta Müdürü Murat Yeşilkaya ile Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Özdil de toplantıya katılarak berber esnafını bilgilendirdi. Berberlerin Pazar günü izin yapması, fiyatların ortaklaşa belirlenmesi ve ruhsat ile mesleki eğitim gibi konuların ele alındığı toplantıda berber esnafının da kendi arasında çekiştiği görüldü. Toplantıda bir konuşma yapan Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, “Her ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz. Çünkü şunu iyi biliyoruz ki; sizler olmazsanız bizler hiçbir şey değiliz” dedi.

esnafberber2Berber esnafının da diğer tüm meslek grupları gibi daha güzel şartlarda hizmet vermesi için çalıştıklarını kaydeden Özdil, “Sizlerle birlikte alacağımız kararların uygulanması noktasında takipçi ve denetleyici olacağız” dedi. Toplantıda tek tek söz alan berberler, Pazar yasağına uyulmaması ve diğer fiyat politikalarının tutarsızlığından yana dert yandı. Bazı berberler ise Pazar yasağı konusunda denetimlerin yetersiz olduğunu ifade etti. Bazı berberler de ortak bir fiyat belirlenmesini istedi.

esnafberber4Berber esnafının sosyal sorumluluk adına önemli sorumluluklar yüklendiğine işaret eden Zabıta Müdürü Murat Yeşilkaya da belediyenin kontrol mekanizmasının işlediğine dikkat çekti. Hiçbir şikayete kayıtsız kalınmadığının altını çizen Yeşilkaya, “Bize intikal eden tüm şikayetlere müdahale eder ve hukuki çerçevede gereğini yaparız. Kimsenin ekmeği ile oynama gibi bir derdimiz asla olamaz lakin alınan kararların uygulanması noktasında üzerimize düşeni yerine getiririz. Hiç kimseye düzeni bozdurmayız” dedi.

Reklamı Geç