Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEHMET ÖZDİL, DUDULLU ESNAF KOOPERATİFİ’NE ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI..

Yeni yılın ilk aylarında

Yeni yılın ilk aylarında bütün esnaf odaları ve kredi kefalet kooperatiflerinde genel kurul ve seçim heyecanı yaşanacak. Bu heyecanın en bariz yaşandığı yerlerden biri hiç şüphesiz Dudullu Üsküdar ve Çakmak Sanayi Sitesi Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi. Kooperatif için başkan adayları da belli olmaya başladı. Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil de kooperatife başkan adayı olduğunu basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Oda üyesi esnafların ve ilçede faaliyet gösteren Şoförler Esnaf Odası Başkanı Nezih Mert, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, KADOSAN Başkanı Erdal Boyacı ile oda yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Mehmet Özdil, aday çıkmasının gerekçesi olarak kooperatifin son zamanlarda çeşitli olumsuz iddialarla gündeme gelmesini gösterdi. Müfettiş raporu sonucunda Başkan Zihni Teke’nin görevinden istifa ettirilmesinin ardından yerine gelen Mehmet Yirmibeş’in de yine eski yönetim tarafından devrilip yerine başka bir ismin getirilmesini sert bir şekilde eleştiren Özdil, “Bu yerler artık esnafa hizmet kapısı olmalı. Biz bunun için aday oluyoruz” dedi.

Ümraniye Esnaf Odası olarak başarılı bir performans sergilediklerini ifade eden Özdil, “Türkiye’deki 3.300 oda içerisinde hiç kimsenin yapmaya cesaret dahi edemediği hizmetler yapıyoruz. Örneğin üye aidatlarını Türkiye’de düşüren tek Oda biziz. Diğer başkanlar bizi şikayet ediyor, bizimle uğraşıyor. İstedikleri kadar uğraşsınlar esnafın yararına olan her işi yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz esnafımıza böyle söz verdik ve şimdi sözlerimizin gereğini yerine getiriyoruz. Esnafa hata yapan karşısında bizi bulur dedik ve şimdi esnafımızın tüm hukuki ve mali konularda yardımına koşup haklarını arama noktasında destekçisi oluyoruz” dedi.

3.500 aktif üyesi bulunan odanın 2.300 üyesini ziyaret ettiklerini kaydeden Özdil, kendilerine karşı memnuniyet oranının % 99 olduğunu söyledi. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla esnafa özel indirim anlaşmaları yaptıklarını söyleyen Özdil, kendilerinden önceki yönetim tarafından adeta gasp edilen Oda’nın mülkleri için başlattıkları hukuk savaşını bir bir kazandıklarını ve mülkleri geri alıp esnafın hizmetine sunma noktasında artık sona yaklaştıklarını kaydetti.

KOSGEB ile işbirliği sonucu 250 genç girişimciyi eğitip sertifika verdiklerini kaydeden Özdil, “1.200 civarında esnafımızın kredi kullanmasına yardımcı olmuşuz. Yakın çevre ilçelerden üye alabilme yolundaki mücadelemiz ilgili bakanlık nezdinde devam ediyor. Yine kira stopajları ile ilgili de mücadelemiz sürüyor. Biz her zaman söylediğimiz gibi esnafsporuz” dedi.

Kooperatife aday olma noktasında ise “Biz bu arkadaşlarımızla birlikte olacaktık lakin sonra müfettiş raporu gelince ve işlerin göründüğü gibi olmadığını anlayınca böyle bir karar aldık” diyen Özdil; Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi başta olmak üzere diğer esnaf odaları ve kooperatiflere ağır eleştirilerde bulundu. Özdil kendisi hakkında yayılan, “Koskoca Oda’yı yedi şimdi gözü Kooperatife dikti” sözlerini de hatırlatarak; “Biz Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne vuruyoruz ses başka yerden geliyor. Tehditler alıyoruz, tetikçiler yakalatıyoruz, devletten koruma istiyoruz ama sadece silah bulundurabilme izni alabiliyoruz. Nereye ve kime varırsa varsın bu işin sonuna kadar gideceğiz” diyerek adeta meydan okudu.

Başkan Özdil, kooperatif hakkında müfettiş raporunda yer alan maddeleri de okuyarak; “Arkadaşlar burada her şey açık ve net. Müfettiş raporu, usulsüz kredi kullanımı sonucu çıkan zararları ve kredi borcu bitmeden ipoteği çözülüp satılan yerler hakkındaki yanlış işleri tek tek tespit edip Başkan Zihni Teke ve yönetim kurulunun bu zararlardan sorumlu olduğunu ortaya koyuyor. İşte bu ve benzeri tüm gelişmelerin son bulması için aday olma kararı aldım” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç